Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγιο : Σάλος με την τοποθέτηση καλικάντζαρων για χριστουγεννιάτικο στολισμό

Αίγιο : Σάλος με την τοποθέτηση καλικάντζαρων για χριστουγεννιάτικο στολισμό

«Θέλουμε φάτνη, Χριστό, καμπανίτσες» τονίζει μερίδα κατοίκων στο Αίγιο - Σφοδρές αντιδράσεις για τους «σατανάδες» καλικάντζαρους, αλλά και για τους... πρόσφυγες.

Την οργή μερίδας κατοίκων στο Αίγιο έχει προκαλέσει η απόφαση να τοποθετηθούν καλικάντζαροι στο κέντρο της πόλης για χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Το Σαββατοκύριακο, κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν: «να πάρει πίσω ο δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς καλικάντζαρους».

«Θέλουμε Χριστούγεννα ελληνικά και χριστιανικά με Χριστούλη και φάτνη στην πλατεία», έγραφε, επίσης, το πανό, όπως φαίνεται από βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube.

Οι καλικάντζαροι

Όπως μεταδίδει το patrasevents.gr, οι καλικάντζαροι έχουν τοποθετηθεί χέρι – χέρι και χορεύουν σε ένα κύκλο, γύρω από ένα μεγάλο δέντρο.

Ο κορμός έχει μια κουφάλα, ενώ πάνω στο δέντρο υπάρχει μια στρογγυλή σφαίρα που αποτυπώνει την υδρόγειο.

Μερίδα κατοίκων και εκκλησιαστικοί κύκλοι στο Αίγιο αντιδρούν γιατί θεωρούν ότι οι καλικάντζαροι αντιπροσωπεύουν δαίμονες.

Ο Άγιος Βασίλης στον κάδο ανακύκλωσης

Τις αντιδράσεις φούντωσε η κίνηση να τοποθετηθεί ο Άγιος Βασίλης σε κάδο ανακύκλωσης στο πλαίσιο καμπάνιας του δήμου για την διαχείριση των σκουπιδιών.

Αυτοί που αντέδρασαν έκαναν λόγο για τον εξευτελισμό του Αγίου και ότι δεν είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα καταλάβουν το μήνυμα αυτής της κίνησης.

Οργή των κατοίκων

Εξαγριωμένοι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία αναφέρθηκαν στον χριστιανικό χαρακτήρα των γιορτών.

Το σκηνικό… γραφικότητας συμπλήρωσαν και οι συνηθισμένες πλέον κατηγορίες κατά των προσφύγων – μεταναστών και των λαθροεισβολέων που «αλλοιώνουν τα χριστιανικά μας έθιμα».

«Όταν βλέπεις τον τζιχαντιστή να σφάζει για τον Αλλάχ, εμείς θα κάνουμε χειρότερα για τον Χριστό», λέει ένας, ενώ ένας άλλος χαρακτηρίζει τους καλικάντζαρους «σατανάδες».

«Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους και τον Ιωσήφ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικαντζάρους», λέει ένας άνδρας.

Μια γυναίκα καλεί τον δήμαρχο να βγάλει τους καλικάντζαρους. «Αν είναι άθεος, να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», φωνάζει.

Άλλος πάλι σχολίασε και τον στολισμό στην Αθήνα με τα μπλε φώτα στη Βασ. Σοφίας που επίσης προκάλεσαν αντιδράσεις:

«Για τα Χριστούγεννα θέλουμε φάτνη, Χριστό, καμπανίτσες. Θα αλλάξουμε τον σταυρό με γραμμές; Με έξι γραμμές;», είπε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024