Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσακίρης : Η Ελλάδα θα μετατραπεί στην πιο φιλο-επενδυτική χώρα της ΕΕ

Τσακίρης : Η Ελλάδα θα μετατραπεί στην πιο φιλο-επενδυτική χώρα της ΕΕ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, μίλησε στο 21o ετήσιο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Μια πιο ώριμη και δυνατή Ελλάδα αναδύεται μέσα από την οικονομική κρίση, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, στους αμερικανούς επενδυτές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 21o ετήσιο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

«Το μήνυμα της χώρας στις παγκόσμιες αγορές είναι απόλυτα ξεκάθαρο και ηχηρό: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου και η Ελλάδα καθίσταται σίγουρα ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, τόσο για τα ξένα όσο και για τα εγχώρια κεφάλαια. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα αλλάζει και νέες ευκαιρίες αναδύονται διαρκώς», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, έχοντας αφήσει πίσω της τα capital controls. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι υψηλότερος από εκείνον του 2008 και ότι Ελλάδα δανείζεται με τα χαμηλότερα από ποτέ επιτόκια. Όπως εξήγησε, στόχος είναι να μετασχηματιστεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας με στόχο να γίνει πιο δυναμικό, παραγωγικό και εξωστρεφές.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον νέο αναπτυξιακό νόμο που υπερψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος αντικατοπτρίζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα στην πιο φιλική προς τις επενδύσεις, χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο νέος, πρόσφατα ψηφισμένος αναπτυξιακός νόμος από την ελληνική Βουλή, με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα», ανατρέπει τα υπάρχοντα δεδομένα στον χώρο των επενδύσεων και της οικονομίας γενικότερα, και επιδιώκει μεταξύ άλλων, την εξάλειψη των εμποδίων σε επενδύσεις που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας. Ο νόμος απλοποιεί σημαντικά τις διαδικασίες σε θέματα αδειοδοτικά, περιβαλλοντικά και πολεοδομικά, ενώ διευκολύνει την επιτυχή μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή, τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και την ώθηση στη δημιουργία επιχειρηματικών και βιομηχανικών πάρκων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέδειξε τον κομβικό ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει η ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Όπως εξήγησε ο κ. Τσακίρης, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, με απώτερο στόχο να μετατραπεί σε ένα επιπλέον «επενδυτικό και αναπτυξιακό όπλο» στη φαρέτρα της κυβέρνησης.

Σχετικά με τον ενεργειακό τομέα, ο υφυπουργός περιέγραψε το νέο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο. Όπως μάλιστα εξήγησε, το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δίκτυα μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου και σε υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024