Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία – ΟΦΗ 2-1

Λαμία – ΟΦΗ 2-1

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε μόλις στο 10' με τον Ναμπί μέσα στη Λαμία, είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά με πέναλτι του Τουράμ και γκολ του Δημούτσου η Λαμία γύρισε τούμπα το ματς και έφτασε σε σπουδαία νίκη με 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε και τελείωσε με τον ίδιο τρόπο. Με πέναλτι, που χρειάστηκε VAR προκειμένου να δοθούν και οι δύο ομάδες να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πρώτος στήθηκε στην άσπρη βούλα, μόλις στο 10′ του αγώνα.

Ο Μάνος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, προσπάθησε να πλασάρει τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έπεσε άτσαλα στα πόδια του με τάκλιν και τον ανέτρεψε.

Ο διαιτητής πήγε στο VAR, έδωσε το πέναλτι, ο Ναμπί ευστόχησε και έβαλε τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ, ωστόσο δε συνέχισε στο ματς, αφού τη στιγμή του πανηγυρισμού τον τράβηξε το πόδι με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Πασχάλη Στάικο.

Το γκολ των Κρητικών τους έδωσε και τα ηνία του αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, παρά το γεγονός πως έχασε έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της, ήταν κυρίαρχη μέσα στο γήπεδο.

Με καλό passing game, με υπομονή και με εξαιρετική ανάπτυξη του παιχνιδιού, οι Κρητικοί έβρισκαν τρόπους να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να απειλούν την εστία της Λαμίας.

Είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Σεμέντο να βγαίνει στην κόντρα, αλλά τον Θεοδωρόπουλο να βγάζει σε κόρνερ, από το οποίο ο Μαρινάκης μόνος στη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να ευστοχήσει για το 0-2.

Και οι ευκαιρίες… τιμωρήθηκαν λίγο αργότερα. Δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, με τη Λαμία να είναι ακίνδυνη μέχρι εκείνο το σημείο, ο Βασιλόγιαννης που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς, έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κοροβέση, με τον διαιτητή να δίνει ένα πολύ αυστηρό πέναλτι και τον Τουράμ να ισοφαρίζει με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το γκολ αυτό άλλαξε και την ψυχολογία της Λαμίας, η οποία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50′ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1, με τον Ρόμανιτς να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Το γκολ ωστόσο για τη Λαμία ήρθε λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα στο 59′, ο Καραμάνος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να την απομακρύνουν, με τον Δημούτσο να έρχεται και με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή να τη στέλνει στα δίχτυα για το 2-1.

Η αλλαγή σκηνικού μέσα σε λίγα λεπτά σόκαρε τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, που μέχρι το 40′ του αγώνα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, μεταμορφώθηκαν, δεν κατάφεραν να γίνουν ξανά απειλητικοί, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα που έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Λαμία είχε πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει τρίτο γκολ και να τελειώσει τη νίκη, αλλά Ρόμανιτς, Καραμάνος και Τουράμ ήταν άστοχοι. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να απειλήσει και τη Λαμία να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Ρόμανιτς (83′ Τζανετόπουλος), Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Τουράμ, Ντελ Πίνο (36′ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (94′ Σάλιακας)

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν (66′ Κουτρουμπής), Κοροβέσης (79′ Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μάνος, Ναμπί (13′ Στάικος), Σεμέντο

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024