
Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας με επίθεση στον Μητσοτάκη
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στους Έλληνες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και υπογραμμίζει ότι εκείνοι ήταν που διέπραξαν τις θηριωδίες κατά των Τούρκων πριν από έναν αιώνα.
Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του στο συνέδριο για το «Έγκλημα της Γενοκτονίας» δίνει η Αγκυρα.
«Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας αλλά και του σήμερα κατά την ομιλία του στο «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» που οργανώθηκε στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019» αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στους Έλληνες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και υπογραμμίζει ότι εκείνοι ήταν που διέπραξαν τις θηριωδίες κατά των Τούρκων πριν από έναν αιώνα.
«Αν η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας».
Τέλος, η Αγκυρα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμπεριφέρεται με βάση τις αρχές τις φιλίας και της καλής γειτονίας.
«Καλούμε την ελληνική ηγεσία, όπως έκανε κι ο έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να σταματήσει να ονειροβατεί και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
- Χαλκιδική: Θρήνος για την οικογενειακή τραγωδία – Χαροπαλεύει η 7χρονη κόρη
- Το σκυλολόι των θαυμαστών της βαναυσότητας
- ΣΥΡΙΖΑ: Κρίση και διχασμός ξανά – Πολάκης και Δούρου στα χαρακώματα για κόμμα 7 βουλευτών
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα





