Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διδώ» : Τι θα φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα

«Διδώ» : Τι θα φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα

Σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ακόμη ένα νέο κύμα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα  από το βράδυ της Δευτέρας.

Και το όνομα αυτής… «Διδώ»

Η κακοκαιρία «Διδώ», κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12, αναμένεται να φέρει κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία «Διδώ» και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/12.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.

Η Διδώ στην ελληνική μυθολογία

Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ, σύμφωνα με την wikipedia, ήταν πριγκίπισσα της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα. οταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη.

Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού. Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα (βύρσος = δέρμα, τομάρι).

Γιάννης Καλλιάνος: Κακοκαιρία από τη Δευτέρα, προσοχή στη Θεσσαλία

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία που αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον δύο ημέρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Οσον αφορά την Αττική, ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός Τρίτη και Τετάρτη. «Δεν θα βρέχει συνεχόμενα και ισχυρά. Θα βρέχει όμως με εξάρσεις και υφέσεις για τουλάχιστον 2 ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη», αναφέρει. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε για ισχυρά φαινόμενα στη Θεσσαλία, όπου ο όγκος του νερού αναμένεται αρκετά μεγάλος. «Εκεί χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα», επισήμανε.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024