Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-11

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-11

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-7 της Βουλιαγμένης στον «Λαιμό», ολοκληρώνοντας αήττητος και πρωτοπόρος την Α' φάση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, την Α’ φάση του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε με 11-7, της Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 8η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκες», με πολύ καλή αμυντική λειτουργία πήραν προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο με 3-0, αντέδρασαν σωστά όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσα και με ένα ακόμα σερί 5-0 στη συνέχεια, είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους επί της Βουλιαγμένης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, κάνοντας το «8Χ8» στη διοργάνωση.

Ακολουθεί πλέον η διακοπή του πρωταθλήματος για δυο περίπου μήνες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα 12-26 Ιανουαρίου 2020.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εκ νέου την 1η Φεβρουαρίου, και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει και πάλι τη Βουλιαγμένη για την Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

Η Άλκηστη Αβραμίδου άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω στο 5:58 και στην επόμενη επίθεση η προσπάθεια της καταλήγει στο δοκάρι, με το 1-0 να παραμένει. Η αρχηγός του Ολυμπιακού διπλασίασε και τα δικά της και των «ερυθρολεύκων» τα τέρματα, για το 2-0, στο 1:02 του πρώτου οκταλέπτου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασε τη διαφορά στο συν τρία, 11» πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Την διαφορά των τριών γκολ, επανέφερε η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκοράροντας από τη θέση του φουνταριστού, στο 5:58 του δεύτερου οκταλέπτου, για το 4-1 στον αγώνα.

Η Ελληνίδα αμυντικός αρχικά έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας, στον παίκτη παραπάνω, το 5-4, 2:26 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και στο 00:10 έκανε το 6-4, με προσπάθεια από την περιφέρεια.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, διατηρούν ανέπαφη την εστία τους από τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου και με το επιθετικό σερί να έχει φτάσει στο 5-0, το σκορ διαμορφώθηκε 9-4, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Διαδοχικές αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, διατηρούν το 9-6 για τον Ολυμπιακό.

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη σφράγισε την «ερυθρόλευκη» ανωτερότητα, διαμορφώνοντας το τελικό 11-7, με εξαιρετική προσπάθεια από τη θέση του φουνταριστού. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, ενώ οι δυο ομάδες, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα συναντηθούν 3 φορές σε διάστημα 8 ημερών αφού στις 4/2 θα δώσουν το 2ο παιχνίδι της Β’ Φάσης και στις 8/2 θα τεθούν αντιμέτωπες για το πρώτο ματς της φάσης των «8» της Ευρωλίγκας.

Tα οκτάλεπτα: 0-3, 4-3, 2-3, 1-2

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Λάβι, Πρωτοπαπά, Καϊάφα Στ., Τσιμάρα Ευδ., Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου Ειρ. 3, Πάτρα 2, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Κοντονή, Καλαϊτζή, Κοτσιώνη, Γκίλλα Αγγ., Μουστακαρία

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Μπενέκου, Σιούτη, Κανετίδου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 2, Δούλη, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Φουντωτού, Χαλδαίου

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024