Ο 52χρονος Σύρος καλλιτέχνης Nizar Ali Badr είναι καλλιτέχνης με  «κ» κεφαλαίο!

Ο Nizar μιλάει με πέτρες και βότσαλα και αφηγείται τη ζωή. Τη ζωή μέσα σε συνθήκες πολέμου. Τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο μέσα σε ένα σκηνικό ολέθρου και καταστροφής.

Κάθε εικόνα που δημιουργεί ο Nizar χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη την πέτρα, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, αποκτά πνοή με τον πιο συγκινητικό και ταυτόχρονα οικείο τρόπο.

Ο Nizar για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολείται με τη συγκεκριμένη μορφή Τέχνης. Κάθε μέρα για τα τελευταία 35 χρόνια, πηγαίνει στη παραλία της Λατάκιας για να συλλέξει όμορφες πέτρες και βότσαλα όλων των μορφών και μεγεθών.

Όταν ξέσπασε η συριακή διαμάχη το 2011, ο Nizar είδε να εκδηλώνονται τραγωδίες – κατεστραμμένα σπίτια, οικογένειες που εκτοπίστηκαν, παιδιά σκοτώθηκαν. Άρχισε να δημιουργεί εκ νέου τα πράγματα που είδε, με υλικό του την πέτρα.

«Δεν είχα φωτογραφική μηχανή για να καταγράψω καμία δουλειά μου», δηλώνει ο ίδιος.

Η τέχνη του έγινε ένας τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά του και τις ανησυχίες που τον κράτησαν ξύπνιο για πολλά βράδια και να μοιραστεί αυτά τα συναισθήματα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το όνειρο του Nizar είναι να δημιουργήσει τη δική του έκθεση για να μπορέσει να παρουσιάσει το έργο του στον κόσμο, δωρίζοντας τα έσοδα σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει με την τέχνη του για όσο διάστημα προσελκύει την προσοχή των ανθρώπων στη Συρία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο