Δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, ο οποίος απάντησε στην επίθεση του πρωθυπουργού  προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για «απρεπείς και διχαστικές δηλώσεις».

Καυτηρίασε ο πρωθυπουργός τη στάση του κ. Τσίπρα να ασκήσει κριτική για τα εθνικά θέματα, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, λέγοντας πως ήταν «λάθος στάση, πράξεις και κυρίως την λάθος στιγμή. Λυπάμαι.

Η ιστορία της παράταξής μας και το προσωπικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει να κάνω τα εθνικά θέματα μέρος του ανταγωνισμού. Θα πω μόνο τούτο. Σε μια κρίσιμη στιγμή ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Ευχομαι ειλικρινά αυτός ο εαυτός να μην είναι ο μόνος που έχει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέβηκε στο βήμα και είπε πως εμείς οι Συριζαίοι και οι Συριζαίες δεν έχουμε πάθει κάποιο πρόβλημα  με τη μνήμη, θυμίζοντας, σύμφωνα με τον ίδιον, πως όταν ήταν εκείνος στο Eurogroup κάποιοι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν κράτα γερά Γερούν κλπ, ενώ υποστήριξε την κριτική στάση της ΝΔ, κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα επί κυβέρνησης Τσίπρα.