Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα καταρρεύσει εν τη γενέσει της, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα δεν παράγουν νομικό αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να κυρωθούν όπως είπε. «Όχι  μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από τον χάρτη ελληνικά νησιά αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. Πρόσθεσε δε, ότι ΗΠΑ, Ρωσία, Αίγυπτος και Ισραήλ καταδίκασαν τη στάση της Τουρκίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται. «Έχει δυνατούς και σωστούς συμμάχους και αυτό μας δίνει πρόσθετη δύναμη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ακόμη ότι «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην ισχύσει η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης».

«Η πολιτική είναι για να ασκείται και όχι να συζητείται αλλά η κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία για θαλάσσιες ζώνες δεν παράγουν αποτέλεσμα και δεν θα κυρωθούν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη Σύνοδο Κορυφής οι τουρκικές προκλήσεις

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη στο πλευρό της Ελλάδας.

Τόνισε ακόμη πως η Ελλάδα βρέθηκε και στο παρελθόν σε «καταιγίδες και φουρτούνες» αλλά όπως είπε πάντα τις ξεπερνούσε έχοντας πάντα για πυξίδα το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Βουλής της Λιβύης.

Όσον αφορά στο Προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πέντε ξεκάθαρες προτεραιότητες: Φύλαξη συνόρων, ανακούφιση νησιών, έλεγχος, γρήγορες επιστροφές και προστασία ασυνόδευτων παιδιών.

«Πυρά» κατά Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο πλαίσιο της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση που κράτησε όσο αφορά στο θέμα των ελληνοτουρκικών. «Σε μια κρίσιμη στιγμή ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Ευχομαι ειλικρινά αυτός ο εαυτός να μην είναι ο μόνος που έχει» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο