Συνάντηση Μητσοτάκη με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας – Στο επίκεντρο οι μειώσεις των χρεώσεων
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενώ πριν λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε προτρέψει τους παρόχους να μειώσουν τις τιμές
Στις 10 το πρωί συναντάται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε μία προσπάθεια να υπάρξει μία συμφωνία για μείωση των τιμών και των χρεώσεων.
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ενώ πριν λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης είχε προτρέψει τους παρόχους να μειώσουν τις τιμές.
Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), «Digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth» είχε καλέσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους.
«Είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω, καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις» είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το κόστος των δεδομένων στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλό.
Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες εμφανίζονται ανοιχτές στο ζήτημα της μείωσης των τιμών στα δεδομένα (data) ωστόσο για να ανταποκριθούν στο αίτημα της κυβέρνησης ζητούν μείωση της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω του ανταγωνισμού.
Τι δείχνει έκθεση για τις τιμές
Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης που έχουν τις πιο ακριβές τιμές στα δεδομένα (data) της κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας του τέλους, το οποίο κυμαίνεται από 12 έως 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, καθώς και του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ που ανέρχεται στο 24%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φορολογία να επιβαρύνει την τελική τιμή από 39 έως και 49%.
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442