
ΟΑΕΔ : Ανάγκη συντονισμού με τις τοπικές κοινωνίες
Την ανάγκη ο ΟΑΕΔ, να είναι πιο συντονισμένος με αυτά που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες, τόνισε από τη Λάρισα ο διοικητής του Οργανισμού. Αυτή τη στιγμή, ο ΟΑΕΔ έχει 14 ανοιχτά προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας πρόσθεσε.
Στη σημασία των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στην απασχόληση, αναφέρθηκε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στελέχη του δήμου Λαρισαίων, στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.
Όπως είπε «αυτή την στιγμή ο ΟΑΕΔ έχει 14 ανοιχτά προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας».
Παράλληλα παρουσίασε επιγραμματικά τις δράσεις του ΟΑΕΔ αυτό το διάστημα.
Συντονισμός με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών
Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΟΑΕΔ με τις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι «χρειάζεται ο νέος ΟΑΕΔ να είναι πολύ πιο συντονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
«Όλες οι δομές στην Θεσσαλία είναι έτοιμες να στηρίξουν κάθε προσπάθεια για την αύξηση της απασχόλησης», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι πράξη ανθρωπισμού αλλά δικαιοσύνης» και μίλησε για την σημασία να εντοπιστούν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης είπε ότι η συνεργασία με τον διοικητή του ΟΑΕΔ ήταν πολύ καλή, σημειώνοντας ότι πρέπει ο ΟΑΕΔ να στοχεύσει στις διάφορες τεχνικές ειδικότητες.
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό
- Η πολυτέλεια «παίζει» στα καλύτερα γήπεδα τένις του κόσμου
- Μέση Ανατολή: Οι επενδυτικές εταιρείες κάνουν σχέδια παρά τον πόλεμο στο Ιράν
- Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στην Κούβα, που προειδοποιεί για «λουτρό αίματος» αν υπάρξει αμερικανική επίθεση
- Για ποια «ασφάλεια» θα μιλήσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης και με ποια ιδιότητα θεωρείται ισότιμος, πρώην πρωθυπουργών, υπουργών (που παρακολουθούσε) και άλλων αξιωματούχων;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]








