Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή φτάνει το σκάνδαλο ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Στη Βουλή φτάνει το σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Μετά τις αποκαλύψεις του One Channel και την καταγγελία του Ολυμπιακού, ο βουλευτής Χρ. Μπουτσικάκης απευθύνει ερώτηση στη Βουλή

Στη Βουλή φέρνει ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, το θέμα που αποκάλυψε το One Channel με την πολυϊδιοκτησία στην Σούπερ Λίγκα, σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και την ομάδα της Ξάνθης.

Την ερώτηση απευθύνει στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι με την επιβεβαίωση ενός τέτοιου φαινομένου, αλλοιώνεται το πρωτάθλημα, αν όχι καθορίζεται συνολικά και ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

Α) να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στην ανωτέρω έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, και

β) Να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς:

– Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

– Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη, υπόψιν Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Θέμα: Δημοσιογραφική έρευνα για πολυϊδιοκτησία στη Σούπερ Λιγκ 1

Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Βουλή των Ελλήνων -με το Ν. 4639/2019- κύρωσε τη Σύμβαση Μακόλιν ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες ρυθμίσεις του ως άνω νόμου, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας για συνολική και σε βάθος εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού.

Ωστόσο, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, γίνεται λόγος για φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Τέτοια φαινόμενα, εφόσον επιβεβαιωθούν, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά.

Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στη σχετική δημοσιογραφική έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων;

2) Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος;

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024