Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οζερσάι : Απορρίπτουμε τους όρους Αναστασιάδη για την επανέναρξη του διαλόγου

Οζερσάι : Απορρίπτουμε τους όρους Αναστασιάδη για την επανέναρξη του διαλόγου

Η αποδοχή των όρων του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, θα συνεπαγόταν την ήττα μας, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι.

«Οι όροι, προϋποθέσεις του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για το φυσικό αέριο σε σχέση με το Κυπριακό και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί», είπε σε ομιλία του σε σεμινάριο σε παράνομο πανεπιστήμιο ο «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι.

«Ούτε από την Τουρκία»

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, σε ομιλία του σε σεμινάριο με τίτλο «Οι πολιτικές για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επιδράσεις στο Κυπριακό» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά «με τους όρους του προέδρου» ότι για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πρέπει η Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειές της στην περιοχή, ο Οζερσάι είπε ότι αυτός ο όρος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Συνεπάγεται με ήττα

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «ένας τέτοιος όρος ούτε από εμάς (τουρκοκυπριακή πλευρά) ούτε από την Τουρκία μπορεί να γίνει αποδεκτός. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Αφού η ελληνοκυπριακή πλευρά μπορεί και συνεχίζει τις εργασίες της (για το φυσικό αέριο) παράλληλα με τις προσπάθειες για συνομιλίες τότε μπορούμε και εμείς παράλληλα να συνεχίσουμε τις εργασίες μας».

Ανάφερε ακόμα ότι η αποδοχή μιας τέτοιας προϋπόθεσης συνεπάγεται με ήττα.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024