Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αυτή τη στιγμή διαμαρτυρόμενοι για τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων και την αστυνομική καταστολή.

Συγκεκριμένα, περίπου 800 άτομα ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκκενώσεων ενώ πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ακολουθούν την πορεία.

Λόγω της συγκέντρωσης, η Πανεπιστημίου παραμένει κλειστή, όπως και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή η πορεία βρίσκεται στο Σύνταγμα.

 

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Σήμερα έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων.

Στις 20 Νοεμβρίου το υπουργείο ζητούσε την άμεση οικειοθελή απομάκρυνση από τα υπό κατάληψη κτήρια εντός 15 ημερών, καλώντας μάλιστα όσους μετανάστες διαμένουν σε αυτά να ενημερώσουν τις Αρχές και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Γράψτε το σχόλιο σας