Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιλοτικές δοκιμές ρομποτικών S-Class από την Daimler στις ΗΠΑ

Πιλοτικές δοκιμές ρομποτικών S-Class από την Daimler στις ΗΠΑ

Η γερμανική φίρμα ξεκίνησε ένα πειραματικό πρόγραμμα δοκιμών με ένα στόλο 30 αυτόνομων S-Class στην Καλιφόρνια το οποίο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του ευρέως κοινού, εν είδει σφυγμομέτρησης για τις εντυπώσεις αλλά και τις απαιτήσεις του κοινού από την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Η Mercedes-Benz επεκτείνει το πρόγραμμα δοκιμών που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με όχημα ένα στόλο αυτόνομων S-Class οι οποίες προσφέροντας υπηρεσίες μετακίνησης, αποσκοπούν στη συλλογή πληροφοριών και κυρίως εντυπώσεων από το ευρύ κοινό σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται στην πολιτεία της Καλιφόρνια με ένα στόλο από 30 S-Class εξοπλιζόμενων με ένα ευρύ φάσμα αισθητήρων συμπεριλαμβανομένων σαρωτών και ραντάρ με τεχνολογία laser (LiDAR) και καμερών, τα οποία σε συνδυασμό με το απαραίτητο λογισμικό εξασφαλίζουν στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα δοκιμαστικά πρωτότυπα μπορούν να πραγματοποιήσουν το σύνολο των διαδικασιών που απαιτούνται για την οδήγηση χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση οδηγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρακτικά τα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 αν και προϋποθέτουν την παρουσία οδηγού η συνδρομή του δεν απαιτείται, ενώ, ακόμα και σε περίπτωση ανάγκης, εφόσον ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται, τα οχήματα εφοδιασμένα με αυτήν την τεχνολογία μπορούν να ακινητοποιηθούν ασφαλώς.

Στην προκειμένη περίπτωση των 30 αυτόνομων S-Class που πραγματοποιούν δοκιμές στην πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία, υφίσταται οδηγός για λόγους ασφαλείας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που οι δοκιμές πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του ευρέως κοινού.

Σημειώνεται ότι η Daimler πραγματοποιεί ήδη δοκιμές με αυτόνομες S-Class με αντίστοιχης διαβάθμισης σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, στην Στουτγκάρδη, ωστόσο γίνονται αποκλειστικά με την συνδρομή του προσωπικού της Daimler και της Bosch η οποία αποτελεί τον προμηθευτή της γερμανικής φίρμας σε ό,τι αφορά κρίσιμα συστήματα που άπτονται του συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

Ο στόχος των νέων δοκιμών είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τις εντυπώσεις του κοινού από τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης αλλά και η αποτύπωση των απαιτήσεων των δυνάμει πελατών από τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει ν να σημειωθεί ότι η Daimler έχει επανειλημμένως εκφράσει την πεποίθησή της ότι τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης θα έχουν περισσότερη χρησιμότητα και νόημα να χρησιμοποιηθούν σε βαρέα οχήματα και στις εμπορευματικές μεταφορές χωρίς φυσικά να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει εφαρμογή και σε στόλους ρομποτικών ταξί.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024