Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στα «Νέα» και πήρε θέση για την επιστολή των διεθνών του Ολυμπιακού, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την παράλληλη ενασχόληση του Ρικ Πιτίνο σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε ότι η επιστολή δεν συντάχθηκε από τους διεθνείς των ερυθρόλευκων, αφήνοντας αιχμές για την ΚΑΕ Ολυμπιακός, και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης θα παίξουν κανονικά στην Εθνική, που είναι «πάντοτε υπεράνω όλων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν την έχουν γράψει οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν» ανέφερε στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΕΟΚ, που παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως οι τρεις παίκτες θα ενισχύσουν κανονικά την ελληνική ομάδα.

«Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά, των οποίων το ήθος είναι αποδεδειγμένα άμεμπτο και άριστο, θα αναθεωρήσουν την άποψη τους και θα δώσουν το “παρών” το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα. Θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων».

Για τον Ρικ Πιτίνο και την σύγκριση με την κατάσταση του 2008: «Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική, επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έφυγε, διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».

Επίσης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι, ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο».

Γράψτε το σχόλιό σας