Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσσαρης : Καταδικάστε με για όσα έχω κάνει, όχι γι' αυτά που δεν έκανα

Πάσσαρης : Καταδικάστε με για όσα έχω κάνει, όχι γι’ αυτά που δεν έκανα

O Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος παραμένει στις φυλακές της Ρουμανίας, επανέλαβε μέσω του συνηγόρου του το αίτημά του να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί. Ο 45χρονος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Κώστα Πάσσαρη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες.

O Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος παραμένει στις φυλακές της Ρουμανίας, επανέλαβε μέσω του συνηγόρου του το αίτημά του να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί. Ο 45χρονος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες.

Ο συνήγορος του Πάσσαρη δήλωσε πως «το Εφετείο που ερευνά την υπόθεση Πάσσαρη ξεκινά χωρίς να είναι ο ίδιος παρών μολονότι το επιθυμούσε. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είπε ότι ήθελε να είναι παρών για να παραδεχθεί αυτά που έκανε να κοιτάξει τους ανθρώπους που έβλαψε στα μάτια να τους ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τις συνέπειες των πράξεών του».

«Είναι ηθικό να καταδικαστώ γι’ αυτά που έκανα»

Στη συνέχεια, ο συνήγορος ανέφερε πως ο ίδιος θεωρεί «ηθικό» να καταδικαστεί αλλά γι’ αυτά που έκανε. «Αυτό που λέει ο Πάσσαρης είναι: ‘καταδικάστε με για αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Οχι όμως για αυτά που δεν έκανα’» ανέφερε ο συνήγορος του.

Ο συνήγορός του, Ανδρέας Ταγαράκης, ζήτησε αρχικά από το δικαστήριο να αναβάλει την υπόθεση, καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών Αρχών που συναινούν στο αίτημα Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μετά την απόρριψη του αιτήματος, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων αστυνομικών, οι οποίοι στις 17 Φεβρουαρίου 2000 είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Κώστα Πάσσαρη και δύο συνεργούς του στην πλατεία Βάθης.

Οι καταθέσεις αστυνομικών

Στην κατάθεσή του ο πρώτος αστυνομικός είπε μεταξύ άλλων: «Οταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε «μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας» και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας… Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει έξι χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση».

Από την δική του πλευρά, ο άλλος αστυνομικός τόνισε πως «κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε «σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα». Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει ‘όπλο’».

Επίσης, ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδρέας Αναγνωστάκης, τόνισε πως «είναι προσποίηση που θέλουν να έρθουν να δικαστούν. Ζητούν αναβολές για να πάει πίσω η υπόθεση, να τελειώσει η ποινή στις ρουμανικές αρχές να φύγει από εκεί και να έρθει εδώ με την ομπρέλα της παραγραφής που θα υπάρχει και θα κυκλοφορεί ελεύθερος».

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 Δεκεμβρίου.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024