Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα, «τσιμπάνε» οι αποδόσεις

Πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα, «τσιμπάνε» οι αποδόσεις

Την ανιούσα Πιέσεις δέχονται σήμερα, Δευτέρα, τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να φθάσει το 1,521% από 1,45% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιέσεις δέχονται σήμερα, Δευτέρα, τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να φθάσει το 1,521% από 1,45% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά κινήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,601% από 0,59%.

Η ελληνική αγορά υπέστη τις παράπλευρες απώλειες από την μεγάλη πτώση των γερμανικών ομολόγων.

Πιέσεις και στα γερμανικά ομόλογα

Το κόστος δανεισμού για τη Γερμανία εμφάνισε σήμερα απότομη άνοδο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, μετά τις πολιτικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου.

Η αλλαγή ηγεσίας του SPD, κυβερνητικού εταίρου στην κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, (με την εκλογή στην προεδρεία των προερχόμενων από την αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και Σάσκια Έσκεν) εκτιμάται ότι μπορεί να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα οδηγώντας την ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 12 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,52% από 1,43% την Παρασκευή έναντι 0,28% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,79% από το 1,77% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1041 δολ. από το επίπεδο των 1,1021 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η διαφαινόμενη στροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου φαίνεται να ευνοεί το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ωστόσο την περαιτέρω άνοδο του ευρώ «φρέναρε» σήμερα η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, μετά την επικράτηση στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Βάλτερ-Μπόργιανς και Έσκεν.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,273%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,343%, στο 3μηνο στο -0,401% και στο μήνα στο -0,437%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0982 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024