Τις πληγές της προσπαθεί να επουλώσει η Αλβανία μετά τον φονικό σεισμό που κόστισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους, τραυμάτισε περισσότερους από χίλιους, ενώ κατέστρεψε και αμέτρητες περιουσίες.

Οι περιγραφές των κατοίκων για όσα συνέβησαν είναι συγκλονιστικές. Οι περισσότεροι νιώθουν τυχεροί που είναι ζωντανοί, όμως είναι αναγκασμένοι να ζουν στις σκηνές καθώς, τα σπίτια τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το One Channel και ο Λεωνίδας Καπερναράκος βρέθηκαν στη γειτονική χώρα από την πρώτη στιγμή και μεταφέρουν το ρεπορτάζ. Τα μέλη μιας οικογένειας στο Θουμάν άνοιξαν όχι μόνο την πόρτα του σπιτιού τους αλλά και την καρδιά τους στον απεσταλμένο μας, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν όταν χτύπησε ο φονικός σεισμός. Οι συνεχόμενοι μετασεισμοί δεν δημιουργούν καμία ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα ακόμα και εκείνοι που θα μπορούσαν να μείνουν στα σπίτια τους να ζουν προσωρινά στις σκηνές που έχουν στήσει έξω από τις αυλές τους.

Η κάμερα του Οne Channel κατέγραψε αποκλειστικά τις πρώτες αυτοψίες σε σπίτια στο Θουμάν από τους Έλληνες πολιτικούς μηχανικούς. Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως για τα σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κάνουν λόγο για κακοτεχνίες και παραβάσεις. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης μόνο στα Τίρανα επλήγησαν 1192 κατοικίες και 265 πολυκατοικίες ενώ 8 σχολεία έχουν κριθεί ακατάλληλα. Στο Δυρράχιο 19 μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται από 100 μέχρι 250 οικογένειες είναι ακατοίκητα.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας