Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκόρπισε» την Αρμάνι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και βλέπει... ΟΑΚΑ

«Σκόρπισε» την Αρμάνι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και βλέπει… ΟΑΚΑ

O Ολυμπιακός στη δική του Παρασκευή δεν είχε… εκπτώσεις! Σάρωσε με 91-70 την Αρμάνι Μιλάνο, πέτυχε για πρώτη φορά φέτος δεύτερη συνεχόμενη νίκη και πλέον έχει ρεκόρ 5-6. Την επόμενη Παρασκευή πάει στο ΟΑΚΑ για το 6-6…

Ο απίστευτος Ολυμπιακός του Κεμζούρα «διέλυσε» τους Ιταλούς στο ΣΕΦ με σκορ 91-70, με την ομάδα του Λιθουανού να παρασέρνει τους φλύαρους παίκτες του Μεσίνα και να πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με την ψυχολογία στο Ζενίθ!

Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στην Αρμάνι Μιλάνο, το τρίτο τους δεκάλεπτο ήταν απολαυστικοί και ανάγκασαν τον κόσμο τους να τους αποθεώσουν και να τους ζητούν με μανία το «διπλό» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τι άλλο να θέλει ο Κεμζούρα;

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος άκουσε τόσα πολλά κατά την ανάληψη των καθηκόντων του πάγκου της ομάδας του Πειραιά, «στραγγάλισε» τον Μεσίνα στο Φάληρο, πήρε πόντους από τους πάντες και είδε τον Σπανούλη και την παρέα του να κάνουν πάρτι στο Λιμάνι. Καλύτερος όλων; Ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ σε άμυνα και επίθεση, ακούγοντας το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Έλληνας φόργουορντ με 17 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Σπανούλης με 14 και ο Μιλουτίνοφ με 13 πόντους αλλά και 11 ριμπάουντ.

Κράτησε χαμηλά την Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός πέρασε στην αναμέτρηση έχοντας στο παρκέ τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ με τον Παπ να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι για την ομάδα του Πειραιά, ενώ πραγματοποίησε με γκολ φάουλ και το 5-0.

Στο τρίποντο του Σέρχι, ο Κεμζούρα απάντησε με τον Τσερι, η Αρμάνι έτρεξε ένα σερί 7-0, για να ισοφαρίσει ο Πρίντεζης.

Ο Παπανικολάου σκόραρε και πάλι (9-9), ο Τσέρι έδωσε προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους, όμως ο Μίτσοφ έφερε το ματς στα ίσα.

Ένα τρίποντο του Μακ και ένα του Νέντοβιτς ήταν η αιτία του 13-17, όμως ο Πάντερ με τον τέταρτό του πόντο μείωσε στους 2, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 15-19.

Με την έναρξη της περιόδου ο Βεζένκοφ σκόραρε για τρεις , όπως και ο Πολ (21-21) μετα από ισάριθμες ασίστ του Ρότσεστι, με τον Βουλγαροκύπριο να πετυχαίνει και το 23-23.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και το προβάδισμα, ο Σπανούλης με ντράιβ την έφερε στα ίσα (27-27), ενώ αργότερα πραγματοποίησε με τον ίδιο τρόπο το 30-31, αλλά ο Σέρχι «χτύπησε» ξανά για το +4 (29-33) των Ιταλών.

Ο σουπερστάρ των Ιταλών εξέθεσε τον Τσέρι ξανά για το 30-35, με τον Κεμζούρα να καλεί μοιραία τάιμ άουτ. Ο Παπανικολάου όμως ήταν εξαιρετικός, σε άμυνα και επίθεση, και με 5 πόντους έκανε το 35-35. Ο Μιλουτίνοφ από την γραμμή της φιλανθρωπίας (3/4), ενώ ο Πρίντεζης σκόραρε για το 40-37 που ήταν και τα σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Τι μπάσκετ έπαιξε

Τα τρίποντα των Παπανικολάου και Κόνιαρη ήταν λόγος για να χαμογελάσουν οι Ερυθρόλευκοι και το νέο τρίποντο του Σπανούλη για να ξεσηκώσει τον κόσμο στο ΣΕΦ, με το σκορ στο Φάληρο να φτάνει στο 52-43 με 6:49 για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν μέσω του Νέντοβιτς να πλησιάσουν, όμως ο Σπανούλης είχε εντελώς διαφορετική άποψη. Πρώτα με τρίποντο και στη συνέχεια με δύο βολές, έφτασε τους 12 προσωπικούς πόντους και το σκορ στο 58-44 για την ομάδα του Πειραιά.

Παρά τις βολές των Ιταλών (Σέρχι και Μίτσοφ), ο Μπόλντγουιν έκανε το 63-50 και το 66-50, με ένα λεπτό να απομένει για το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Πολ δέχθηκε με ευχαρίστηση την ασίστ του Τσέρι και πέτυχε ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ για το 69-53, με τον Μπόλντγουιν να κλείνει την περίοδο με ένα δίποντο στα… μούτρα του Σέρχι (71-53).

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός και στη συνέχεια, σε άμυνα και επίθεση με τον… πάγκο του Κεμζούρα! Και όμως με τα «δεύτερα» ο Λιθουανός τεχνικός διέλυε κάθε πλάνο του Μεσίνα με τον Ρούμπιτ να δίνει για πρώτη φορά διαφορά 21 πόντων στην ομάδα του (74-53).

Η άμυνα των Πειραιωτών «έπνιγε» την Αρμάνι, ο Τσέρι με τον Βεζένκοφ έστειλαν το ματς στο 81-57, με τους Ερυθρόλευκους να τρελαίνουν τον κόσμο τους και να ζητούν επιτακτικά τη νίκη στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική επί του Παναθηναϊκού.

Ο Μεσίνα είχε ρίξει λευκή πετσέτα, ο Σπανούλης κατέκτησε άλλη μία κορυφή (εκείνη του ράνκινγκ σε όλη την Ευρωλίγκα) και επόμενος του στόχος είναι η πρώτη θέση στους σκόρερ!

Ο Βεζένκοφ με τον Μιλουτίνοφ έστειλαν το ματς στο 91-70, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 5-6 στην Ευρωλίγκα.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα. Θα δούμε φοβερό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο «αιώνιους»…

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024