Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ : Θλίψη και προβληματισμός για το επεισόδια στο Καβούρι
Ανακοίνωση εξέδωσε η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ για τα σημερινά επεισόδια στο χώρο συνεδρίασης των μελών της κατά τα οποία και τραυματίστηκε ένας φοιτητής
Ανακοίνωση εξέδωσε η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ για τα σημερινά επεισόδια στο χώρο συνεδρίασης των μελών της κατά τα οποία και τραυματίστηκε ένας φοιτητής.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο «το σημερινό συγκρουσιακό επεισόδιο μεταξύ ομάδας φοιτητών και αστυνομίας και οι τραυματισμοί νέων ανθρώπων μας προκαλούν θλίψη και έντονο προβληματισμό».
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Σύνοδος εκφράζει τη σταθερή θέση σεβασμού στο διάλογο με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και με προϋποθέσεις που αποκλείουν την άσκηση οιασδήποτε μορφής βίας και αυθαιρεσίας.
Για αυτό ακριβώς, οι φοιτητές προσκλήθηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στη Σύνοδο μέσω επιτροπής εκπροσώπων τους, σε αποδεκτό πλαίσιο διαλόγου, όπως κατά κανόνα πράττει με όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Η Σύνοδος επισημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει κρίσιμες προκλήσεις να αντιμετωπίσει προκειμένου να συνεισφέρει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και σε ένα καλύτερο αύριο για τους νέους. Χρειάζονται όραμα, πολιτικές, σοβαρή δουλειά και συναινέσεις με διαδικασίες που απαιτούν τήρηση δημοκρατικών κανόνων, ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και καλή προαίρεση».
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026


