Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα στα θεμέλια της Ομοσπονδίας το «μαζί τα φάγαμε» του Γραμμένου

Βόμβα στα θεμέλια της Ομοσπονδίας το «μαζί τα φάγαμε» του Γραμμένου

Η «ανταρσία» στην ΕΠΟ έχει αιτία. Και σύντομα θα έχει και… Εισαγγελέα

Μια επιστολή εργαζομένων σπανίως γίνεται αντιληπτή έξω από τα τετραγωνικά της εκάστοτε εταιρίας. Δεν επικοινωνείτε διότι σπανίως απασχολεί, όσο και αν οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες ιντριγκάρουν.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν πρόκειται για «εταιρία», ούτε για μια συνηθισμένη επιστολή εργαζομένων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το «στριπτήζ» μιας εποχής στο πάρκο Γουδή. Για τον εξευτελισμό της Εξυγίανσης και όσων την εγκαθίδρυσαν και την εκπροσωπούν. Των Υφυπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και των εντιμότατων φίλων τους. Της διοίκησης της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των… αφεντάδων τους. Όλων εκείνων που κοντά μια τριετία τώρα δεν αρκούνται στο να «ελέγχουν το παιχνίδι» από μέσα, αλλά ευλογούν μια ασύλληπτη κατασπατάληση χρήματος που δεν τους ανήκουν.

Και τώρα που ήρθε η ώρα του λογαριασμού; Ζητούν τη συνεισφορά όλων. Λες και «μαζί τα φάγαμε» κατά την κλασική πλέον ατάκα που έμεινε στην Ιστορία από το στόμα του Πάγκαλου.

Ναι, καμία ντροπή. Δεν «κόλλησαν» σε άλλα και άλλα σε αυτή την «μαύρη περίοδο» για το ποδόσφαιρο. Εδώ θα έδειχναν χαρακτήρα; Τώρα που το ταμείο άδειασε, ζητούν μείωση αποδοχών από όλους. Να παίρνει δηλαδή ο υπάλληλος των 1000 ευρώ, από εδώ και στο εξής 800. Για να μπορεί ο «δικός» τους που έπαιρνε 10.000 ευρώ να συνεχίσει να παίρνει 10.000 ευρώ μέσω της ατομικής σύμβασης που έχει συνάψει!

Κάπως έτσι το φαντάστηκαν οι «φωστήρες». Αλλά όπως φαίνεται από την αντίδραση των υπαλλήλων, το πλάνο τους πάει για τα βράχια. Διότι πλέον το σχέδιο τους βγήκε στη φόρα.

«Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας, έχοντας αποδείξει εμπράκτως ότι συµµετέχουµε στον εξορθολογισµό και την βιωσιµότητα των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, καθώς από το 2010 δεν έχουµε διεκδικήσει καµία µισθολογική αύξηση ενώ έχουµε δεχθεί άµεσες και έµµεσες µειώσεις, και µε δεδοµένο ότι παρέχουµε διαχρονικά κατά τρόπο άψογο τις υπηρεσίες µας στην Ε.Π.Ο, σας δηλώνουµε ότι αρνούµαστε να υποστούµε συνέπειες που δεν µας αναλογούν» απάντησε ο σύλλογος υπαλλήλων της Ομοσπονδίας στον Γραμμένο. Και όπως θα διαπιστώσετε δεν έμεινε μόνο σε αυτό.

Έτοιμη για οικονομικό «κραχ» είναι η ΕΠΟ. Με άδεια ταμεία από το… πάρτι ρουσφετολογίας που άλλαξε τα δεδομένα στο πάρκο Γουδή. Βρήκε ο Βαγγέλης Γραμμένος και η διοίκηση του, προσωπικό 89 ατόμων το οποίο έκρινε προκαταβολικά ως «υπεράριθμο», το έφτασε στους 150. Βρήκε ετήσια μισθοδοσία στα 2,5 εκατ ευρώ την έφτασε κοντά στα 5 εκατ ευρώ. Δεν έδωσε αυξήσεις στους υπάρχοντες. Οι… νέοι είναι που εκτόξευσαν τον λογαριασμό. Έλεγε ο Κοντονής πριν τις περίφημες εκλογές του ΄17 ότι «είναι πρόκληση για την κοινωνία, ότι στην ΕΠΟ υπάρχουν μισθοί μεγαλύτεροι του προέδρου της Δημοκρατίας» και έστειλε πρώτος, δύο δικούς του συνεργάτες για πρόσληψη: Στο νέο κύμα golden boys. Εκείνους που με παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα «νεροπίστολα» της Εξυγίανσης, και βέβαια την… παρέα των διαιτητών προσελήφθησαν με μισθούς που ζαλίζουν.

Δέκα χιλιάδες ευρώ τον μήνα, δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Είκοσι-δύο χιλιάδες ευρώ τον μήνα ο άρχοντας Μέλο Περέιρα. Στην Ελλάδα της κρίσης που το Κράτος βαρέθηκε να κόβει συντάξεις.

Πέντε εκατ ευρώ ετησίως μόνο για μισθοδοσία στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Πώς να βγει λοιπόν ο λογαριασμός έπειτα από μια τριετία κατασπατάλησης; Τελείωσε το «ψαχνό». Και αναπόφευκτα θα έφταναν στο κόκκαλο. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που μέσω των επιστολών του Ολυμπιακού στην FIFA και την UEFA οι συνομοσπονδίες κατάλαβαν και το… άλλο κόλπο. Τα χρήματα που έδιναν εκείνες ως «κονδύλια» για τα βελτιωτικά έργα των υποδομών. Που η ΕΠΟ τα έπαιρνε, αλλά τα έδινε σε μισθούς! O «δικός μας είναι» στους «δικούς τους». Θυμάστε τις επιστολές της προηγούμενης εβδομάδας και το «μνημόνιο» που επιβλήθηκε; Αυτή η ιστορία είναι. Μια ακόμη ευθεία βολή σε μια ιστορία που αργά ή γρήγορα θα φέρει ελεγκτές στο πάρκο Γουδή.

Εκπονήθηκε λοιπόν ένα σχέδιο από τον… περίφημο ταμία Λασκαράκη για το συμμάζεμα της κατάστασης. Και τα υπόλοιπα τα λέει μια χαρά ο σύλλογος υπαλλήλων: «Οι εκάστοτε ∆ιοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να δίνουν υπέρογκες, σε σχέση µε την ισχύουσα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, αµοιβές, της τάξης των 5.000, 10.000 ή και 15.000 ευρώ µε προσωπικές συµβάσεις σε περιπτώσεις που αξιολογούν ως απαραίτητες, αρκεί βεβαίως να έχουν υπολογίσει µε προσοχή αν µπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες αµοιβές χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την Μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού και εν γένει τα οικονοµικά της Οµοσπονδίας.

Οι εκάστοτε Διοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να κάνουν προσλήψεις και είναι και δική µας χαρά, ως εργαζόµενοι, να βλέπουµε νέους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειά, αρκεί βεβαίως να έχουν σταθµίσει τα δεδοµένα, έτσι ώστε να µην τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό παρόν και µέλλον, είτε των παλαιότερων, είτε των ίδιων των νέων υπαλλήλων της Οµοσπονδίας. Οι ατοµικές συµβάσεις που έχουν συναφθεί, κατά τεράστια παρέκκλιση προς τα άνω των µισθολογικών όρων που συµφωνούνται µε τις εκάστοτε ισχύουσες επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., καθώς και άλλες κοστοβόρες επιλογές, είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει δραµατικά τα έξοδα της Οµοσπονδίας και προφανώς όχι το κόστος µισθοδοσίας των µελών του Σ.Υ.Ε.Π.Ο.

Mε δεδοµένο ότι τα µέλη του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. συντάσσονται µαζί σας στην πρόθεση εξορθολογισµού των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, σας προτείνουµε και να ληφθεί σοβαρά υπόψη, το πάγιο αίτηµά µας όλοι οι εργαζόµενοι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, χωρίς προκλητικές µισθολογικές ανισότητες και διαχωρισµούς, να αµείβονται σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα από τη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και οι συνεργαζόµενοι επίσης να λαµβάνουν για τις υπηρεσίες τους τις αµοιβές κατ’αντιστοιχία των µμισθολογικών όρων της εκάστοτε ισχύουσας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε».

Η υπόθεση όπως καταλαβαίνει κανείς είναι απευθείας για Εισαγγελέα. Και εδώ δεν υπάρχουν πια ενδείξεις. Αλλά αποδείξεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΠΟ. Μετά τις αποδείξεις της UEFA και της FIFA. Και μετά τα όσα έγιναν γνωστά από τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που προσφέρει στην ΕΠΟ τέσσερα εκατ ευρώ (το 40% των ετήσιων εσόδων της Ομοσπονδίας) αλλά που δεν του δίνεται εδώ και μια τριετία ούτε ένα στοιχείο, για το που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.

Τώρα πια λοιπόν δεν μπορεί κανείς να παριστάνει ότι δεν ξέρει…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024