Η κυβερνητική γκάφα αποτέλεσε δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, που τόνισε την αντίφαση ενός πρωθυπουργού που αναδείχθηκε διότι προεκλογικά πρέσβευε και ανέδειξε την αξιοκρατία στο δημόσιο.

Το αυτογκόλ της κυβέρνησης πανηγυρίζει ο  ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε το διορισμό του 80χρονου πολιτευτή της ΝΔ, στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, αλλά τρέχοντας πάλι πίσω, στο ίδιο, μοναδικό τέρμα του γηπέδου.  Το στοιχείο της αναξιοκρατίας για την τοποθέτηση στελεχών κομματικής προέλευσης αποτελούσε πάντα μία διαχρονικότητα και οικουμενικού χαρακτήρα πρόβλημα, που ούτε τα Μνημόνια δεν κατάφεραν να ανακόψουν.

Η ακόμα ξεκούρδιστη αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διακαώς  να βρίσκει χαραμάδες, για να καλύψει την υποτονική του παρουσία, έχοντας κεντρικό άξονα το να ερεθίζει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά, όπως επίσης να αποδεικνύει εμμονικά αυτό που ισχυρίζεται παγίως ότι δηλαδή η ΝΔ είναι νεοφιλελεύθερη και πως δίνει πολλά στους λίγους, ισχυριζόμενος πως δεν εφάρμοσε Μνημόνιο, αλλά παράλληλα κοινωνική πολιτική προς συμφέρον των πολλών.

Με κρεσέντο ανακοινώσεων, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την για διορισμό γαλάζιων στελεχών, εγκαινιάζοντας έτσι, και επισήμως, τη νέα θέση του στο πολιτικό σύστημα. Ο νέος δικομματισμός είναι η ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το δεύτερο κόμμα, το οποίο από κυβέρνηση πέρασε στην αξιωματική αντιπολίτευση και εργαλοποιεί τους διορισμούς. Κάτι που έπραξε και ο ίδιος, ο ΣΥΡΙΖΑ,  όταν ήταν κυβέρνηση, με τοποθετήσεις των δικών του παιδιών.

Η κυβερνητική γκάφα αποτέλεσε δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, που τόνισε την αντίφαση ενός πρωθυπουργού που αναδείχθηκε διότι προεκλογικά πρέσβευε και ανέδειξε την αξιοκρατία στο δημόσιο.

Το αυτί των πολιτών φαίνεται πως έχει γίνει πολύ ευαίσθητο σε ειδήσεις για τοποθέτηση κομματικών στελεχών σε θέσεις ευθύνης, όπως στον κλάδο της  υγείας και με την κοινωνία ταλαιπωρημένη από μέτρα, ανεργία και φυγή στο εξωτερικό οι κοκορομαχίες τέτοιου τύπου ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων.

Εβαλαν μυαλό

Η κυβέρνηση πάντως έδειξε πως θα είναι προσεκτική, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά και έσπευσε να υπογράμμισε πως  «είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους».

“Ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της «αριστείας» και του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη”, γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό”.

Κλιμακώνει δε την επίθεση λέγοντας πως “όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων” και συνεχίζει”  “ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξώφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ακολούθως, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, στην κυβέρνηση, δηλώνει πως είναι τουλάχιστον αστείο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά.

Όπως δήλωσε, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας.

“Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών”, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας ίσως τη δική του διακυβέρνηση. “ Η ΝΔ πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και το πλιάτσικο στο Δημόσιο”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με στοιχεία

«Βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων ήταν το πτυχίο, επίσης σε ποσοστό 72% τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, διαθέτουν και μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

Παρουσίασε δε, και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά.

Μεταξύ των κριτηρίων για την αξιολόγησή τους ανέφερε τη μείωση της αξίας των ληξιπρόθεσμων, τη μείωση του κόστους προμηθειών, την παρακολούθηση των δεικτών κόστους, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων, τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών, τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία.

«Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr