Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αργά και με μέτρο πρέπει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τις ψηφιακές συσκευές

Αργά και με μέτρο πρέπει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τις ψηφιακές συσκευές

Από τη βρεφική ηλικία αρχίζει πλέον η ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση

Από τη βρεφική ηλικία αρχίζει πλέον η ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση. Ένα παιδάκι ηλικίας ενός έτους περνά κατά μέσον όρο σχεδόν μία ώρα (53 λεπτά) μπροστά στην οθόνη μιας τηλεόρασης, ενός υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου, ενώ στην ηλικία των τριών ετών ο χρόνος αυτός αυξάνεται σε περίπου δυόμισι ώρες (150 λεπτά), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τον περισσότερο χρόνο περνούν μπροστά σε οθόνες τα παιδιά όσων γίνονται πρώτη φορά μητέρες, όσα δεν πάνε σε βρεφονηπιακό σταθμό αλλά μένουν στο σπίτι τους υπό την επίβλεψη γονιού, συγγενούς ή μπέιμπι-σίτερ, καθώς και όσα έχουν γονείς με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Έως την ηλικία των οκτώ ετών τα παιδιά αυτά συνεχίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά σε κάποια οθόνη σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, καθώς και των πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης και του Όλμπανι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Pediatrics, μελέτησαν σχεδόν 4.000 παιδιά ηλικίας 12 έως 36 μηνών και αργότερα τα ίδια παιδιά όταν είχαν γίνει επτά έως οκτώ ετών.

«Τα ευρήματα μάς δείχνουν ότι οι συνήθειες μπροστά στις οθόνες αρχίζουν πολύ νωρίς. Γι’ αυτό, οι παρεμβάσεις προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος μπροστά σε μια οθόνη θα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, αν επίσης αρχίσουν νωρίς» δήλωσε η ερευνήτρια Εντγουίνα Γιέουνγκ.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιδιά έως 18 μηνών να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με ψηφιακές συσκευές, η εισαγωγή των οθονών να γίνεται αργά και με μέτρο στην ηλικία των 18 έως 24 μηνών, ενώ στις ηλικίες δύο έως πέντε ετών η παραμονή μπροστά σε οποιαδήποτε οθόνη να μην ξεπερνά συνολικά τη μία ώρα ανά ημέρα.

Με βάση όμως τη νέα έρευνα, σχεδόν εννέα στα δέκα παιδιά (το 87%) ξεπερνούν αυτό το όριο.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024