Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο με τον θάνατο του 8χρονου – Η ανατροπή με τα εμβόλια και τα ερωτηματικά

Μυστήριο με τον θάνατο του 8χρονου – Η ανατροπή με τα εμβόλια και τα ερωτηματικά

Και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα είχε λάβει ο 8χρονος που κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Α. Κυριακού».

Και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα είχε λάβει ο 8χρονος που κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Α. Κυριακού».

Οπως αναφέρει η τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ο 8χρονος, που έχασε τη ζωή του, είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα.Το παιδί φιλοξενούνταν σε κρατική δομή όπου και εμβολιάστηκε και στη συνέχεια ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στάλθηκαν δείγματα στο εξωτερικό

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού έχουν σταλεί δείγματα για καλλιέργεια στην Αγγλία και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, τα δείγματα θα μεταφερθούν στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Βρετανίας, Public Health England, όπου θα γίνει ειδική ανάλυση στα κορυνοβακτηρίδια.

Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού».

Η σύγχυση για το αν το παιδί είχε εμβολιαστεί

Το παιδί είχε μεγαλώσει σε δημόσιο ίδρυμα μέχρι τα πέντε του έτη, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλωνε σε ανάδοχη οικογένεια.

Σύμφωνα, πάντα με πληροφορίες, η ανάδοχη οικογένεια δεν είχε το βιβλιάριο εμβολιασμού του παιδιού, ώστε να επιβεβαιωθεί από την πρώτη στιγμή το ιατρικό ιστορικό του.

Αρχικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως, το παιδί είχε λάβει μόνο τις δύο από τις πέντε δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τον τέτανο, την διφθερίτιδα και τον κοκκύτη, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί για κανένα άλλο μολυσματικό νόσημα.

Από την πλευρά του, ο  Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρει πως το παιδί ήταν μερικώς εμβολιασμένο. Σχετικά με την αιτία θανάτου του παιδιού κάνει λόγο για «υποψία διφθερίτιδας». Δείγματα θα σταλούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό για να πιστοποιηθεί η αιτία θανάτου.

Ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις του συμφώνησε με τα παραπάνω, αλλά προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τόνισε δηλαδή πως το παιδί είχε πλημμελή εμβολιασμό και πως στο βιβλιάριο υγείας του έγραφε πως ο 8χρονος είχε κάνει εμβόλια μέχρι το πρώτο έτος της ηλικίας του.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ,  κ. Γιαννάκος, το εμβόλιο για τη διφθερίτιδα γίνεται στα τρία έτη και στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε πραγματοποιηθεί. Το παιδί, το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ είχε γεννηθεί με σύνδρομο down, ζούσε σε ίδρυμα από την ηλικία των δύο ετών έως τα πέντε του που υιοθετήθηκε από οικογένεια.

Ωστόσο σε νεότερη ενημέρωση και όπως αναφέρεται και παραπάνω, η καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό του 8χρονου έδειξε πως ο ίδιος είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου.

Ερωτηματικά

Ωστόσο αναπάντητα μένουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τον θάνατο του 8χρονου.

Ποια είναι η ακριβής αιτία του θανάτου του;

Έχασε τη ζωή του από το μικρόβιο της διφθερίτιδας ο 8χρονος, καθώς σύμφωνα τον διοικητή του Παίδων το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις;

Ηταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένος;

Αν ήταν όντως  εμβολιασμένος πως νόσησε από διφθερίτιδα;

Τι θα ρίξει φως στην υπόθεση;

Πάντως το υπουργείο Υγείας, ήδη, έχει ξεκινήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει το τι ακριβώς γίνεται στα δημόσια ιδρύματα και αν ακολουθείται, όπως θα έπρεπε, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Φως και απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν γύρω από αυτήν την περίεργη υπόθεση με την διφθερίτιδα, αναμένεται να ρίξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες αναμένονται, καθώς, επίσης, και οι εργαστηριακές εξετάσεις που ο ΕΟΔΥ υποστηρίζει ότι έχει στείλει σε εργαστήριο της Αγγλίας.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024