Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Renault Megane R.S. Trophy R άλωσε και την Suzuka

To Renault Megane R.S. Trophy R άλωσε και την Suzuka

Η κορυφαία, αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση του γαλλικού hatchback παγιώνει τον τίτλο της ως του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου μοντέλου της κατηγορίας του, πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ στην ιαπωνική πίστα.

Το γαλλικό hot-hatch προσθέτει στο παλμαρέ του ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας, αυτήν την φορά στην πίστα της Suzuka, όπου με χρόνο 2 λεπτών  και25,254 δευτερολέπτων επιβεβαίωσε τον τίτλο του ως του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου hatchback παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η κορυφαία έκδοση του Megane, είχε λίγο μετά την εμφάνισή του, καταγάγει μια ακόμα νίκη ενάντια στον χρόνο στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης, το θρυλικό Nurburgring.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος που σημείωσε στη γερμανική πίστα διαμορφώθηκε σε 7 λεπτά και 40,1 δευτερόλεπτα, όντας κατά 3 τρία δευτερόλεπτα μικρότερος από αυτόν του Honda Civic Type R το οποίο, μέχρι την άφιξη του Megane R.S. Trophy R αποτελούσε, κατά την επίδοση στο Ring το ταχύτερο εμπροσθοκίνητο hatchback ευρείας παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του πανίσχυρου γαλλικού hot-hatch, σημειώνεται ότι αξιοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,8 λίτρων που εφοδιάζει και την αμέσως «κατώτερη» έκδοσή του με τα διακριτικά R.S. Trophy με την διαφορά ότι στην περίπτωση του  Trophy R χρησιμοποιείται ένα διαφορετικό σύστημα εξαγωγής με την υπογραφή Akrapovic.

O κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την ισχύ των 300 ίππων και τα 400 Nm ροπής αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ./ώρα.

Αν ωστόσο το μηχανικό σύνολο είναι κατά βάση ίδιο με την έκδοση R.S Trophy, στην περίπτωση του Trophy R, οι μηχανικοί της Renault έχουν αφαιρέσει συνολικό βάρος 130 κιλών με παρεμβάσεις στο εσωτερικό, το πλαίσιο και το αμάξωμα και αντικαθιστώντας τον πίσω άξονα με έναν ελαφρύτερο, ενώ αντιστοίχως ισχύει και για την μπαταρία. Επίσης πολλά μέρη μεταξύ των οποίων το καπό και τα αεροδυναμικά στοιχεία κατασκευάζονται πλέον από ανθρακόνημα.

«Μοναδική» στην περίπτωση του Trophy R είναι και η ανάρτηση η οποία υπακούει σε μια νέα γεωμετρία με προεξάρχουσα την διαφορετική γωνία καμπερ για τον μπροστινό άξονα ενώ τα αμορτισέρ έχουν αντικατασταθεί με Ohlins.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024