Οι συγκλονιστικές προσπάθειες της ΕΜΑΚ στην Αλβανία – Δείτε τη διάσωση εγκλωβισμένου
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ήταν από τα πρώτα μέλη των διεθνών αποστολών που έφτασαν στη σεισμόπληκτη περιοχή της Αλβανίας και συμμετείχαν σε έρευνες για τη διάσωση εγκλωβισμένων.
Νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνει τις συγκλονιστικές προσπάθειες ομάδων της ΕΜΑΚ στην Αλβανία μετά το φονικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους.
Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ήταν από τα πρώτα μέλη των διεθνών αποστολών που έφτασαν στη σεισμόπληκτη περιοχή της Αλβανίας και συμμετείχαν σε έρευνες για τη διάσωση εγκλωβισμένων.
Όπως έγινε γνωστό, η Ελληνική Αποστολή ενεργεί από τις απογευματινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019 για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία.
Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τιράνων και έχει απεγκλωβίσει ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών καθώς και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρεί στο Δυρράχιο και έχει απεγκλωβίσει ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών.
Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της Ελληνικής Αποστολής στην Αλβανία. Ήδη έχουν απεγκλωβιστεί 2 ζωντανά άτομα και 2 ακόμη χωρίς τις αισθήσεις τους.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.