Γαλλία : Αντικυβερνητική διαμαρτυρία αγροτών – Εκατοντάδες τρακτέρ κατευθύνονται προς το Παρίσι
Οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των διεθνών εμπορικών συμφωνιών που θεωρούν ότι τους πλήττουν.
Έως και χίλια τρακτέρ θα κατακλύσουν τους δρόμους του Παρισιού σήμερα καθώς οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των διεθνών εμπορικών συμφωνιών που θεωρούν ότι τους πλήττουν.
Τα συνδικάτα των Γάλλων αγροτών ανακοίνωσαν ότι μέλη τους κατευθύνονται στην πρωτεύουσα από όλη τη Γαλλία και αναμένεται να συναντηθούν στη λεωφόρο Φος, κοντά στα Ηλύσια Πεδία, αργότερα σήμερα.
«Η κυβέρνηση μάς αφήνει εκτεθειμένους, αφήστε μας να εργαστούμε», έγραφε ένα πανό σε τρακτέρ.
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από έκκληση των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών, τα οποία έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία, σύμφωνα με τα ίδια, βλάπτει τη γαλλική γεωργία.
Οι Γάλλοι αγρότες ανησυχούν για τους αυστηρούς κανόνες στη χρήση ζιζανιοκτόνων, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά και τη Mercosur , αλλά και τους μειονεκτικούς όρους πώλησης των προϊόντων τους στα μεγάλα καταστήματα.
Κάποιοι γεωργοί κατηγορούν τον Μακρόν ότι βιάστηκε να απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη ως το 2021, αντίθετα με την τρέχουσα πολιτική της ΕΕ, αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εξαιρέσεις για τους γεωργούς που δεν έχουν εναλλακτική επιλογή.
«Έχουμε την εντύπωση ότι όλοι θέλουν να μας πουν πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, παρόλο που οι γεωργοί δεν κερδίζουν αρκετά για να ζήσουν», κατήγγειλε ο Κριστιάν Λαμπέρ, επικεφαλής του συνδικάτου FNSEA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Τα συνδικάτα προετοιμάζονται και ενόψει των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, στον οποίο ενδέχεται να προβλέπονται περικοπές στις δαπάνες για τη γεωργία εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442