Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας αποκαθιστά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, με τον διορισμό του πρώτου πρεσβευτή έντεκα χρόνια μετά την αμοιβαία απέλαση των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Λα Πας και της Ουάσιγκτον.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας ονόμασε χθες Τρίτη νέο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε η μεταβατική υπουργός Εξωτερικών Κάρεν Λονγκαρίτς.

Ο πρώτος πρεσβευτής

Πρόκειται για τον πρώτο πρεσβευτή που διορίζεται στις ΗΠΑ ένδεκα χρόνια μετά την αμοιβαία απέλαση των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Λα Πας και της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια σοβαρής κρίσης στις σχέσεις των δύο κρατών.

«Η υπουργός [Εξωτερικών] Κάρεν Λονγκαρίτς ονόμασε νέο πρεσβευτή (…) στις ΗΠΑ τον Ουάλτερ Οσκαρ Σεράτε», αναφέρει ανάρτηση στον λογαριασμό της μεταβατικής επικεφαλής της βολιβιανής διπλωματίας στο Twitter, συνταγμένη στο τρίτο πρόσωπο.

Υπό έγκριση…

Ο διορισμός νέου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον υπόκειται πάντως στην έγκριση του βολιβιανού Κογκρέσου, όπου την πλειοψηφία των εδρών έχει το κόμμα του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Εβο Μοράλες, το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό (MAS).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr