Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ 1-1

Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ 1-1

H Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Σαχτάρ στο «Έτιχαντ» και εξασφάλισε την πρωτιά του τρίτου ομίλου, ενώ η Αταλάντα μετά τη νίκη εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση.

H Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Σαχτάρ στο «Έτιχαντ» και εξασφάλισε την πρωτιά του τρίτου ομίλου, ενώ η Αταλάντα μετά τη νίκη εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση.

H Σίτι υποδέχτηκε την Σαχτάρ, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να γνωρίζει ότι με νίκη ή ισοπαλία θα είναι σίγουρα πρώτη. Τελικά η «μπίλια» έκατσε στην ισοπαλία (1-1), με τους Ουκρανούς να παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια να περάσουν στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «πολίτες» είχαν την υπεροχή και κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθούν, αλλά λίγο ο Πιάτοφ και λίγο η αστοχία των γηπεδούχων, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο εκείνος που άνοιξε το σκορ ήταν ο Γκιντογκάν στο 56ο λεπτό, αλλά οι Ουκρανοί δεν πτοήθηκαν.

Στο 69ο λεπτό η Σαχτάρ ισοφάρισε με τον Σόλομον να χαρίζει τον πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάνε για δύο αποτελέσματα απέναντι στην Αταλάντα, αρκεί να μην κάνει την έκπληξη η Ντιναμό.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Γκουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (70′ Νταβίντ Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Κάστρο): Πιατόφ, Ισμαΐλι, Ματβιένκο, Κριβτσόφ, Ντόντο, Στεπανένκο, Άλαν Πατρίκ, Κονοπλιάνκα (65′ Σόλομον), Κοβαλένκο, Τετέ, Μοράες.

Αταλάντα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Η Αταλάντα γνώριζε πριν από την αναμέτρηση στο «Σαν Σίρο» ότι της έκανε μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί για να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης είτε στο Europa League είτε στο Champions League.

Οι «Μπεργκαμάνσκι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Μουριέλ στο 27′ και όλα έγιναν πιο εύκολα από εκεί και πέρα. Η ομάδα του Γκασπερίνι ήταν ανώτερη, αλλά ο Όρσιτς στο 36ο λεπτό λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι της εστίας του Γκολίνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά με σκοπό να «καθαρίσουν» και τα κατάφεραν, με τον Αλεχάντρο Γκόμες στο 47΄να ξεκαθαρίζει οριστικά τον τελικό νικητή, γράφοντας το 2-0.

Φρόιλερ, Πάσαλιτς, Ίλισιτς και Γκόμες θα μπορούσαν να αυξήσουν και άλλο το δείκτη του σκορ, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Πλέον η Αταλάντα χρειάζεται τη νίκη στην έδρα της Σαχτάρ την τελευταία αγωνιστική, αλλά και να μην νικήσει η Ντιναμό τη Σίτι, για να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Κίερ, Παλομίνο, Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμες, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μουριέλ, Πάσαλιτς

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Λέοβατς, Τεοφίλ-Κατρίν, Ντιλαβέρ, Στογιάνοβιτς, Πέριτς, Αντέμι, Ολμο, Ιβάνουσετς, Ορσιτς, Πέτκοβιτς.

Τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ 1-0 (56′ Γκουντογάν)

Αταλάντα – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-0 (27′ Μουριέλ, 47′ Γκόμες)

Η τελευταία αγωνιστική:

Σαχτάρ – Αταλάντα (19:55)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σίτι (19:55)

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Σίτι 11 (12-3)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 (9-9)
4. Αταλάντα 4 (5-12)

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024