Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αμίλητος» ο Φιλίστρωρ Δεστεμπασίδης για την υπόθεση της Novartis

«Αμίλητος» ο Φιλίστρωρ Δεστεμπασίδης για την υπόθεση της Novartis

Αρνήθηκε ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας: «Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης το όνομά μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης», είπε

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τους προστατευόμενους μάρτυρες ο άλλοτε υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο οποίος κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Μάλιστα αρνήθηκε να απαντήσει και σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν λέγοντας ότι το αντικείμενο της επιτροπής είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Η μάρτυρας ανέφερε ότι επιμένει στη θέση του επειδή δεν ξέρει με πιο καθεστώς θα κληθεί να καταθέσει στη συνέχεια ενδεχομένως κι ως ύποπτος.

«Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης το όνομά μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης», είπε για να διαψεύσει ότι έχει σχέση με τους λεγόμενους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.

Αναφερόμενος στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Μανιαδάκη ανέφερε πως τον γνωρίζει και διάβασε μία ανακοίνωση που είχε ο ίδιος εκδώσει στην οποία έλεγε πως ο γνωστός για την ποιότητα του Μανιαδάκης επιχειρεί να με εμπλέξει. Μάλιστα, ανέφερε ότι ουδέποτε συνάντησε τον Μανιαδάκη, είτε στη ΓΑΔΑ είτε στην εισαγγελία διαφθοράς. Ο μάρτυρας απάντησε και σε ερωτήσεις για το αν εκλήθη από την εισαγγελία διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να καταθέσει για την υπόθεση

Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε

Β. Κεγκέρογκου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει ότι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis.

Φ.Δεστεμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.

Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ.Μανιαδάκη; Έχει πει ότι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.

Φ.Δεστεμπασίδης: Ο κύριος Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Β.Κεγκέρογκου: Ξαναρωτώ, το γεγονός οτι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

Φ.Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;

Ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει εάν γνωρίζει τον δικηγόρο Παύλο Σαρακη. Σε μια σειρά κρίσιμων ερωτήσεων επαναλαμβάνει πως δεν απαντά υποστηρίζοντας ότι οι ερωτήσεις δεν έχουν σχέση με την υποθεση

Β.Κεγκέρογλου: Τον δικηγόρο κ.Σαράκη τον γνωρίζετε;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ. Είναι άσχετο με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου
Β.Κεγκέρογλου: Εσείς πώς το γνωρίζετε οτι είναι άσχετο με την υπόθεση; Ξέρετε λεπτομέρειες της υπόθεσης;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ
Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Βουλκίδη να γίνεται και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ
Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Εμμανουήλ Βουλκίδη να συστήσετε από κοινού εταιρεία και του προτείνατε μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα για Γενικό Διευθυντή;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024