Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Αυτή η νύχτα μένει…

Ολυμπιακός: Αυτή η νύχτα μένει…

Στο… διαστημόπλοιο της Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί… διαστημικός. Και να φύγει περήφανος από το Λονδίνο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Το επανέλαβε πολλές φορές στην συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς. «Να βγάλουμε αντίδραση» είπε και ξαναείπε, εννοώντας το κακό βράδυ στη Νέα Σμύρνη και μια κακή ισοπαλία που τάραξε τα «νερά» της ομάδας.

Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχει ο Πανιώνιος με την Τότεναμ. Καταλαβαίνω την πίεση που νιώθει ο Μαρτίνς μετά από ένα τόσο κακό αποτέλεσμα που του στέρησε δύο βαθμούς και την Κυριακή θα υποδεχθεί ισόβαθμος τον ΠΑΟΚ.

Καταλαβαίνω και συμφωνώ πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, όμως απόψε, εδώ στο στολισμένο και ασταμάτητα βροχερό Λονδίνο ο Ολυμπιακός παίζει για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οκ, λογικό να πεις πως μετά από μια κακή εμφάνιση θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές, με αρχή το πρώτο ματς που έρχεται. Μέχρι εκεί όμως.

Ο Ολυμπιακός παίζει σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου. Μιλάμε για… διαστημόπλοιο. Είμαι τυχερός τόσα χρόνια, από το 2002 να ακολουθώ για το ρεπορτάζ τον Ολυμπιακό στους αγώνες του, τις προετοιμασίες του, τα φιλικά του.

Τέτοιο γήπεδο όπως αυτό της Τότεναμ δεν συναντάς εύκολα. Δεν μπορώ να θυμηθώ με σιγουριά αν είναι το ομορφότερο ή το πιο επιβλητικό όμως σίγουρα παθαίνεις πλάκα!

Ο Ολυμπιακός που έκανε μια μεγάλη υπέρβαση το καλοκαίρι μπαίνοντας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το γόητρο και την ιστορία του ήταν μεγάλη υπόθεση. Για το ταμείο του τα περίπου 40 εκατ. Ευρώ σπουδαία ενίσχυση, αν και στα οικονομικά η παρουσία του Μαρινάκη και η νοικοκυροσύνη που υπάρχει στην ΠΑΕ εγγυώνται για το σίγουρο παρόν και μέλλον της ομάδας.

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός νοιώθω πως δεν το έχει τελικά απολαύσει όσο θα μπορούσε. Με κυριότερο παράδειγμα το Βελιγράδι, όχι γιατί έχασε. Στις λεπτομέρειες άλλωστε έχασε. Αλλά γιατί το μπέρδεψε το πράγμα με το πρωτάθλημα. Και κυρίως το μπέρδεψε ο Μαρτίνς. Οι παίκτες περιμένουν πως και πως για να παίξουν Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα τους βλέπουμε «κάπως» μερικές φορές, όπως συνέβη στη Νέα Σμύρνη.

Ο Μαρτίνς κάπου μπερδεύτηκε και αυτό έφερε και αρνητική εξέλιξη στην ομάδα. Δικαιούται και αυτός το λάθος, ένας προπονητής που έχει προσφέρει ήδη πολλά. Απόψε στο Λονδίνο είναι ευκαιρία όλων να το απολαύσουν όσο περισσότερο μπορούν. Και να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλο, να προσπαθήσουν να παίξουν μπάλα και στο τέλος άσχετα με το που θα κάτσει η μπίλια να φύγουν περήφανοι από το πανέμορφο γήπεδο της Τότεναμ.

Μια νύχτα που θεωρώ πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μείνει σε όλους. Ελπίζω με το καλό σενάριο. Και στην τελική αυτό που ψυχρά μετράει είναι να μπορεί μετά το τέλος της βραδιάς να έχει ενδιαφέρον και για την 6η αγωνιστική. Να ξέρει πως με νίκη επί του Αστέρα θα είναι στο Γιουρόπα Λιγκ. Και αν αυτό συμβεί, αυτό θα μετρήσει πάνω από όλα!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024