Απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, στον μονόλογο του Βασιλακόπουλου. «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευχάριστος» είπε ο Αυγενάκης

Η χθεσινή συνέντευξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου δεν έμεινε αναπάντητη. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση και μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρά και δεικτικά λόγια, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός να κάνει φιλίες, ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι ευχάριστος, αλλά χρήσιμος κι απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΟΚ (δίχως να τον κατονομάσει) τόνισε πως «… μόνος του χαλάει το όνομα που χρόνια έχτιζε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας. Σας συγχαίρω για τις πρωτοβουλίες σας, γι’ αυτή την εξαιρετική συνεργασία που είμαι βέβαιος πως θα φέρει πολλαπλά οφέλη. Αφενός για την οικογένεια του μπάσκετ, αφετέρου για την εταιρία.

Και ως ελληνικό κράτος έχουμε το ενδιαφέρον μας. Σίγουρα, όμως, θα φέρει πολλά οφέλη στους νέους και στις νέες, που πασχίζουν να δημιουργήσουν, να εκτονωθούν, να αθληθούν. Να δουν από κοντά τους αθλητές πρότυπα. Και συν τοις άλλοις να φανταστούν τον εαυτό τους μεγάλους παίκτες μετά από μερικά χρόνια, με διακρίσεις και με μεγάλες δόξες.

Σε όλους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε το όνειρο. Να τους επιτρέψουμε να ονειρεύονται να τραβήξουν μπροστά. Γι’ αυτό τον λόγο πήραμε πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση, κάποιους στεναχωρήσαμε.

Όμως δεν πρέπει να είμαστε ευχάριστοι, πρέπει να είμαστε χρήσιμοι. Πριν από μία εβδομάδα ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο, με το οποίο -μεταξύ άλλων- παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μάλιστα άμεσα. Για τα στημένα παιχνίδια, φυσικά τα θέματα της βίας, αλλά και το θέμα των ορίων και των ηλικιών και στον χώρο των αθλητικών ομοσπονδιών.

Άκουσα τα εξ’ αμάξης. Δεν με απασχολεί, γιατί όπως είπα και πριν δεν είναι υποχρέωση ή αυτοσκοπός να κάνω φιλίες. Είναι να είμαι χρήσιμος. Κι έτσι οδηγούμαι κι εγώ, αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση.

Και απαντώ σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, και μάλιστα χθες άκουσα και κάποιους φρέσκους, βλέπουμε πάντα με συμπάθεια ανθρώπους που έχουν προσφέρει, που έχουν κάνει μία διαδρομή εξαιρετική και που μόνοι τους δυστυχώς χαλούν το όνομα που χρόνια έχτισαν.

Εμείς, πάντοτε με σεβασμό, πάντοτε με ευγένεια και καλοσύνη, αλλά και με σεβασμό στους κανόνες, θα κάνουμε τα πάντα, αφενός ο ελληνικός αθλητισμός να βρεθεί στη θέση που του αξίζει, αφετέρου να υπάρξουν συνεργασίες, όπως η σημερινή με την ΕΚΟ. Θα τύχουν της στήριξης μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω σε αυτό που κάνετε. Είμαστε εδώ ως ελληνική κυβέρνηση, εκπροσωπώντας φυσικά και τον Πρωθυπουργό της χώρας, που είναι μπασκετκός, για να πούμε πως θα κάνουμε τα πάντα και συνεργαζόμενοι να πάμε την Ελλάδα και το μπάσκετ πιο ψηλά. Και να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr