
Siemens : Κανένα ελαφρυντικό στους βασικούς κατηγορουμένους – Από 7 έως 15 χρόνια
Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στην υπόθεση της Siemens έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας.
Ποινές από 7 έως 15 χρόνια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Ελένη Σκεπαρνιά, για τους 22 κατηγορούμενους, οι οποίοι με απόφαση του δικαστηρίου έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή στην υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στην υπό κρίση υπόθεση έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας.
Αναφερόμενη σε αυτούς που κατά την κ. Σκεπαρνιά είχαν «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και τρία πρώην στελέχη του ΟΤΕ.
Τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.
Ελαφρυντικά σε επτά κατηγορούμενους
Νωρίτερα, οι δικαστές αναγνώρισαν σε επτά από τους κατηγορούμενους ελαφρυντικά.
Συγκεκριμένα, το ελαφρυντικά του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο σε δυο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη σε πέντε στελέχη της μητρικής εταιρείας .
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών.
- Αρτεμις 2: Οι αστροναύτες βγαίνουν από την τροχιά της Γης και κατευθύνονται στη Σελήνη
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές

