ΔΕΗ : Ξεκινούν οι απεργίες, εξαιρείται η Ρόδος
Για αύριο, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα.
Από τα μεσάνυχτα απόψε ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη επιχείρηση.
Για αύριο, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 5:00 το απόγευμα, με προσυγκέντρωση στις 3:00 μ.μ. στη Χαλκοκονδύλη.
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιρείται το νησί της Ρόδου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας.
Όχι στη διάλυση της ΔΕΗ
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης που προβλέπουν την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και την παύση όλων των λιγνιτικών εργοστασίων έως το 2028.
Η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί κάθετα επίσης με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την προώθηση των ατομικών συμβάσεων.
Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ είχε αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις που είχε αποφασίσει να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λόγω της κακοκαιρίας.
- Αθηνά Οικονομάκου: Η πρόβα νυφικού σε διάσημο οίκο μόδας
- Κεφαλονιά: Το έγγραφο των εργαζομένων του νοσοκομείου στις καταγγελίες για τα ΤΕΠ μετά τον θάνατο της 19χρονης
- Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την επική πρόκριση επί της Φενέρ και τις επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι (pic, vid)
- Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης – Κατηγορεί την αντιπολίτευση για «λάσπη και συκοφαντία»
- Το πρόγραμμα των play offs της Euroleague: Οι ημερομηνίες του Ολυμπιακού και πότε παίζει ο Παναθηναϊκός εφόσον προκριθεί
- Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος με γκρίζα μαλλιά και κοιλιά σε βίντεο από την ταινία «Digger» του Ινιάριτου

