Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προστασίας της πρώτης κατοικίας

Παράταση μέχρι τον Απρίλιο έχουν οι δανειολήπτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Η προστασία για την πρώτη κατοικία

Ολοκληρώθηκε η 21η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 έως 21 Νοεμβρίου 2019, έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 49.929 χρήστες, ενώ έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 33.305 χρήστες.

Επίσης έχουν υποβληθεί 690 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες, έχουν δοθεί 128 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες, έχουν ήδη αποδεχθεί 26 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων, ενώ έχει εγκριθεί η κρατική επιδότηση σε 13 πολίτες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr