Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DBS Superleggera Concorde: Η τελευταία πτήση

Aston Martin DBS Superleggera Concorde: Η τελευταία πτήση

Η βρετανική φίρμα παρουσίασε μια ειδική έκδοση της DBS Superleggera η οποία τιμά τα 50 χρόνια από την πρώτη πτήση του εμβληματικού αεροσκάφους.

Με αφετηρία τη γειτνίαση της αντιπροσωπείας της Aston Martin στο Bristol από όπου ξεκίνησε ένα από τα πλέον εμβληματικά αεροσκάφη  του 20ού αιώνα αλλά και την συμπλήρωση μισού αιώνα από την πρώτη πτήση του, η βρετανική φίρμα   παρουσίασε μια ειδική έκδοση του κορυφαίου GT της η οποία θα κατασκευαστεί αυστηρά σε 10 αντίτυπα.

Η έκδοση αποτελεί «αίτημα» της εν λόγω έκθεσης της βρετανικής φίρμας καθώς αυτή βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το ιστορικό αεροδιάδρομο και αεροναυπηγική βάση του Bristol στο Filton όπου κατασκευαζόταν το Concorde.

Ο χώρος έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο αεροπλοΐας το οποίο φιλοξενεί το τελευταίο Concorde που βρέθηκε στον αέρα. Για την ιστορία η τελευταία πτήση του γαλλοβρετανικού υπερηχητικού αεροσκάφους μεταξύ Νέας Υόρκης (JFK) και Λονδίνου (Heathrow) πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η ειδική έκδοση αντλεί τις επιρροές της από το εμβληματικό αεροσκάφος υιοθετώντας λεπτομέρειες στα –βρετανικά- χρώματα του jet, δηλαδή της British Airways ενώ την εικόνα συμπληρώνουν η οροφή από ανθρακόνημα με την χαρακτηριστικήγ σιλουέτα του υπερηχητικού αεροσκάφους, και στοιχεία από αλουμίνιο ειδικής επεξεργασίας.

Η περιορισμένη έκδοση διαθέτει επίσης το χαρακτηριστικό έμβλημα της British Airways, στα φτερά ενώ στα μαρσπιέ παρεπιδημεί το διακριτικό G-BOAC το οποίο  σηματοδοτούσε την ναυαρχίδα των βρετανικών Concorde.

Στο εσωτερικό, οι λίγοι και εκλεκτοί που θα την αποκτήσουν θα συναντήσουν μοτίβα που παραπέμπουν στα Mach και στο ύψος στα σκιάδια, λογότυπα του Concorde, ένα γραφικό που παραπέμπει στο σπάσιμο του φράγματος του ήχου καθώς και νέα paddles κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο τιτάνιο προερχόμενο από μέρη του υπερηχητικού αεροσκάφους.

H ειδική έκδοση εφοδιάζεται με τον γνώριμο θηριώδη V12 των 5,2 λίτρων ο οποίος εξασφαλίζει απόδοση 725 ίππων και 900 Nm ροπής, ισχύς  η οποία μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 340 χλμ./ώρα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024