Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS Q8 2020: Σύνοδος κορυφής

Audi RS Q8 2020: Σύνοδος κορυφής

Το κορυφαίο SUV της Audi προσθέτει στην γκάμα του την κορυφαία σε επίπεδο ισχύος έκδοση RS η οποία προσφέρει 600 ίππους από σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και φυσικά όσα υπόσχεται η υπογραφή Audi Sport.

Με αφετηρία την έκθεση του Los Angeles, η Αudi Sport προσθέτει ένα ακόμα δημιούργημα στην σπορ γκάμα της Audi, αυτή την φορά υπό την μορφή του κορυφαίου της SUV Q8.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση πλην του χαρακτηριστικού πράσινου χρώματος το οποίο επέλεξε η Audi για την πρεμιέρα, όπως κάθε RS έκδοση, έτσι και το Q8 διαθέτει αιχμηρότερο bodykit το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέου σχεδιασμού, σκούρα γρίλια, διογκωμένους θόλους και ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη ο οποίος πλέον φιλοξενεί τις χαρακτηριστικές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Την εικόνα συμπληρώνουν ένα νέο spoiler πίσω το οποίο συνδυάζεται με οπές απαγωγής θερμότητας καθώς και οι ευμεγέθεις τροχοί των 22 ή, προαιρετικά, 23 ιντσών. Επίσης, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αλουμίνιο ή ανθρακόνημα για τις διακοσμητικές λεπτομέρειες του εξωτερικού.

Στο εσωτερικό του RS Q8 κυριαρχεί αντιστοίχως πολεμική όσο και άρτια εξοπλιστική εικόνα καθώς ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το infotainment των 10,1 ιντσών, έχουν αποκτήσει νέα γραφικά και εφαρμογές στα πρότυπα του νέου πιο αθλητικού προσανατολισμού της έκδοσης ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα στοιχεία του θαλάμου επιβατών, όπως προκύπτει από το σπορ τιμόνι, τα πεντάλ αλουμινίου και τα σπορ καθίσματα που επωφελούνται από λειτουργίες κλιματισμού και μασάζ.

Στα σπλάχνα της κορυφαίας έκδοσης του Q8 φιλοξενείται ένα ήπιο υβριδικό σύνολο αντίστοιχο του, άρτι αφιχθέντος RS7 Sportback το οποίο συνδυάζει τον V8 των 4,0 λίτρων με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt, αποδίδοντας 600 ίππους και 800 Nm ροπής.

Σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης της εξοικονόμησης καυσίμου, το RS Q8 διαθέτει τεχνολογία αδρανοποίησης των μισών κυλίνδρων όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους καθώς και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την επιβράδυνση το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα.

Όπως συμβαίνει και με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του Q8, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός κιβωτίου οκτώ σχέσεων ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η κορυφαία έκφραση του Q8 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Όσοι δε το επιλέξουν, θα μπορούν με το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο Dynamic Plus να αυξήσουν το συγκεκριμένο μέγεθος σε 305 χλμ./ώρα.

Πλην των παραπάνω, το RS Q8 επωφελείται επίσης από σειρά αναβαθμίσεων στο πλαίσιο, ενώ στο βασικό εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται επίσης ενεργά αμορτισέρ καθώς και προαιρετικά ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί και carbon κεραμικά δισκόφρενα ενώ επίσης στις διαθέσιμες επιλογές της έκδοσης περιλαμβάνεται και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024