Ισραήλ : Πρόταση προς τους βουλευτές του Λικούντ για το σχηματισμό κυβέρνησης απηύθυνε ο Γκαντς
Ο Μπένι Γκαντς, αντίπαλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε χθες, Σάββατο, τους βουλευτές του κόμματος Λικούντ να τον στηρίξουν, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, δύο ημέρες αφότου απαγγέλθηκαν στον Νετανιάχου κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση εμπιστοσύνης
Ο Μπένι Γκαντς, αντίπαλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε χθες, Σάββατο, τους βουλευτές του κόμματος Λικούντ να τον στηρίξουν, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, δύο ημέρες αφότου απαγγέλθηκαν στον Νετανιάχου κατηγορίες για διαφθορά και κατάχρηση εμπιστοσύνης.
«Με δεδομένες τις συνθήκες, καλώ να σχηματίσουμε την όσο το δυνατόν πιο ευρεία κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ ο Γκαντς, απευθυνόμενος στους βουλευτές του Λικούντ, του κόμματος του Νετανιάχου.
«Θα είμαι πρωθυπουργός τα δύο πρώτα χρόνια» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Νετανιάχου «αν αθωωθεί, θα μπορέσει να επιστρέψει και να γίνει πρωθυπουργός» τα δύο επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Στρατού, πρόκειται «για τη μοναδική εναλλακτική λύση στη διεξαγωγή νέων εκλογών».
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του Ισραήλ, το Λικούντ του Νετανιάχου και το Μπλε – Λευκό του Γκαντς, συγκέντρωσαν σχεδόν ίδιον αριθμό εδρών στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.
Μετά τις εκλογές τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο Γκαντς ανέλαβαν το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά απέτυχαν.
Προκειμένου να αποφευχθεί μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο ισραηλινός πρόεδρος, Ρέουβεν Ρίβλιν, ζήτησε αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο να συμφωνήσει σε μια προσωπικότητα που θα αναλάβει την πρωθυπουργία, προκειμένου η χώρα να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο.
Οι βουλευτές έχουν περιθώριο τριών εβδομάδων να βρουν αυτόν που θα συγκεντρώσει τη στήριξη τουλάχιστον 61 εξ αυτών.
Όμως, η απαγγελία κατηγοριών την Πέμπτη εναντίον του Νετανιάχου, που είναι πρωθυπουργός από το 2009, περιόρισε σημαντικά τις πιθανότητές του να καταφέρει να συγκεντρώσει τους 61 βουλευτές που απαιτούνται.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)
- Η μετανάστευση στην Ευρώπη αλλάζει – Πώς θα διαμορφωθούν οι τάσεις το επόμενο έτος
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442