Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένα σχολείο στην Κρήτη.

Συγκίνηση και αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι σε σχολείο στην Κρήτη τα παιδιά μαθαίνουν τη νοηματική γλώσσα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με συμμαθήτριά τους που έχει προβλήματα ακοής.

Η μικρή Ευαγγελία φοιτά στο Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνερου στον Αποκώρωνα Χανίων.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, στην τάξη της Ευαγγελίας υπάρχουν δύο δασκάλες.

Η μία από αυτές μιλά την νοηματική γλώσσα και βοηθά την μικρή να συνεργάζεται με τους συμμαθητές της και να κάνει μάθημα μαζί τους χωρίς, να υπάρχει κανένας διαχωρισμός και καμία διάκριση.

«Οι μαθητές του σχολείου διδάσκονται λεξιλόγιο στην ελληνική νοηματική γλώσσα, γραμματική και συντακτικό, μία ώρα την εβδομάδα. Ακόμη, μαθαίνουμε και για την κουλτούρα των κωφών στα πλαίσια μιας πιο ολιστικής αντιμετώπισης», σημειώνει η δασκάλα Δέσποινα Ιωσηφίδου.

«Είναι ένας τρόπος για να πετύχουμε τη γλωσσική ανάπτυξη για τη μικρή, η οποία επικοινωνεί, αυτά που μαθαίνει με τους συμμαθητές της. Έχουμε διαχωρίσει τους ρόλους για να μην δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές για να έχουν ένα πρόσωπο αναφοράς. Λειτουργούμε ωστόσο με μεγάλη ευελιξία ώστε να μην στοχοποιείται η μαθήτρια», τονίζει μια άλλη δασκάλα, η Βασιλική Σαρβάνη.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr