Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Β. Οικονόμου και Θ. Θεοχαρόπουλος στο One Channel σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα

Β. Οικονόμου και Θ. Θεοχαρόπουλος στο One Channel σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο πρώην υπουργός και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή One Line Weekend.

Την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζουν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο πρώην υπουργός και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή One Line Weekend.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να παίξει τον θεσμικό του ρόλο. Είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή. Έχει αξία να είναι δύναμη ισορροπίας, σοβαρότητας και να μπορεί να συνεισφέρει όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» λέει ο κ. Οικονόμου, αποκαλώντας το ΚΙΝΑΛ ως δύναμη του κέντρου.

«Είναι δεδομένες οι διαφωνίες μου για την πολιτική πορεία που έχει επιλέξει το ΚΙΝΑΛ. Για να παίξει ρόλο ένα κόμμα πρέπει να έχει ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική. Ελπίζω πολιτικά να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις στις συλλογικές του διαδικασίες» σημειώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος. Για το προσφυγικό, ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει πως «για πρώτη φορά στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει ολοκληρωμένο και καθαρό σχέδιο αντιμετώπισης των ροών. Όπως, η δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά, μεταφορά 20.000 προσφύγων στην ενδοχώρα για να ανακουφιστούν τα νησιά, ενώ επισπεύσαμε τη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου, ώστε να εκκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία».

«Στο προσφυγικό η ΝΔ πληρώνει όσα είπε προεκλογικά. Το καλοκαίρι άρχισε να καταλάβει τι συμβαίνει. Προχωράει σε μια λογική κλειστών κέντρων και πρέπει αυτό να ιδωθεί σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και πόσο μπορεί να σταθεί. Το προσφυγικό είναι ένα δύσκολο θέμα που χρειάζεται υπευθυνότητα και εθνική γραμμή». Όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική και το στίγμα της, ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει πως «η ΝΔ προχώρησε πολλά βήματα από τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Έχει ένα πιο κεντρώο, πιο μετριοπαθές και πιο μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Παίρνουμε μέτρα που στηρίζουν τον μικρομεσαίο Έλληνα αυτή τη στιγμή».

«Προεκλογικά η ΝΔ προσπάθησε να πείσει ένα μέρος του κόσμου ότι έγινε μεταρρυθμιστικός φορέας της σύγχρονης κεντροδεξιάς. Όμως ταυτόχρονα αγκάλιασε και ένα κύμα εθνολαϊκισμού. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Μπογδάνου για τους πρόσφυγες και τα ξερονήσια. Η ΝΔ ακολουθεί μια σκληρή δεξιά ατζέντα στα ζητήματα ασφάλειας και μια νεοφιλελεύθερη πολιτική στην οικονομία. Δεν ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη στην πράξη. Αυτό μαρτυρούν και οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό» τονίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος. Συμπληρώνει δε πως «εμείς είμαστε απέναντι στη λογική των μολότοφ. Και απέναντι στους μπαχαλάκηδες. Αλλά είμαστε απέναντι και στους μπαχαλάκηδες του λευκού κολλάρου, που οδήγησαν την οικονομία της χώρας στα τάρταρα και τους δόθηκε ασυλία με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024