Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο πρώην υπουργός και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή One Line Weekend.

Την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζουν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο πρώην υπουργός και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή One Line Weekend.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να παίξει τον θεσμικό του ρόλο. Είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή. Έχει αξία να είναι δύναμη ισορροπίας, σοβαρότητας και να μπορεί να συνεισφέρει όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» λέει ο κ. Οικονόμου, αποκαλώντας το ΚΙΝΑΛ ως δύναμη του κέντρου.

«Είναι δεδομένες οι διαφωνίες μου για την πολιτική πορεία που έχει επιλέξει το ΚΙΝΑΛ. Για να παίξει ρόλο ένα κόμμα πρέπει να έχει ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική. Ελπίζω πολιτικά να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις στις συλλογικές του διαδικασίες» σημειώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος. Για το προσφυγικό, ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει πως «για πρώτη φορά στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει ολοκληρωμένο και καθαρό σχέδιο αντιμετώπισης των ροών. Όπως, η δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά, μεταφορά 20.000 προσφύγων στην ενδοχώρα για να ανακουφιστούν τα νησιά, ενώ επισπεύσαμε τη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου, ώστε να εκκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία».

«Στο προσφυγικό η ΝΔ πληρώνει όσα είπε προεκλογικά. Το καλοκαίρι άρχισε να καταλάβει τι συμβαίνει. Προχωράει σε μια λογική κλειστών κέντρων και πρέπει αυτό να ιδωθεί σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και πόσο μπορεί να σταθεί. Το προσφυγικό είναι ένα δύσκολο θέμα που χρειάζεται υπευθυνότητα και εθνική γραμμή». Όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική και το στίγμα της, ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει πως «η ΝΔ προχώρησε πολλά βήματα από τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Έχει ένα πιο κεντρώο, πιο μετριοπαθές και πιο μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Παίρνουμε μέτρα που στηρίζουν τον μικρομεσαίο Έλληνα αυτή τη στιγμή».

«Προεκλογικά η ΝΔ προσπάθησε να πείσει ένα μέρος του κόσμου ότι έγινε μεταρρυθμιστικός φορέας της σύγχρονης κεντροδεξιάς. Όμως ταυτόχρονα αγκάλιασε και ένα κύμα εθνολαϊκισμού. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Μπογδάνου για τους πρόσφυγες και τα ξερονήσια. Η ΝΔ ακολουθεί μια σκληρή δεξιά ατζέντα στα ζητήματα ασφάλειας και μια νεοφιλελεύθερη πολιτική στην οικονομία. Δεν ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη στην πράξη. Αυτό μαρτυρούν και οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό» τονίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος. Συμπληρώνει δε πως «εμείς είμαστε απέναντι στη λογική των μολότοφ. Και απέναντι στους μπαχαλάκηδες. Αλλά είμαστε απέναντι και στους μπαχαλάκηδες του λευκού κολλάρου, που οδήγησαν την οικονομία της χώρας στα τάρταρα και τους δόθηκε ασυλία με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr