Η Βρετανία επαναπατρίζει ορφανά παιδιά βρετανών υπηκόων από τη Συρία, οι γονείς των οποίων ήταν ύποπτα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει προγραμματίσει την επιστροφή στη χώρα ορφανών παιδιών βρετανών υπηκόων από τη Συρία, ακολουθώντας τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Αυστραλία στην απόφαση για τον επαναπατρισμό παιδιών οι γονείς των οποίων ήταν ύποπτα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ηταν διστακτική

Η Βρετανία ήταν διστακτική να επιτρέψει τον επαναπατρισμό σε ενήλικους, βρετανούς υπηκόους που ταξίδεψαν στη Συρία, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε πως είναι σωστό να επιστρέψουν τα παιδιά στην πατρίδα τους.

«Αυτά τα αθώα, ορφανά παιδιά δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν βρεθεί ενώπιον της φρίκης του πολέμου», είπε ο βρετανός ΥΠΕΞ.

«Αυτό ήταν το σωστό»

«Διευκολύναμε την επιστροφή τους στην πατρίδα, επειδή αυτό ήταν το σωστό. Τώρα θα πρέπει να τους επιτραπεί η ιδιωτικότητα και να τους δοθεί η στήριξη για να επιστρέψουν σε κανονική ζωή» πρόσθεσε.

Ο Ράαμπ δεν ανέφερε πόσα παιδιά θα επιστρέψουν. Η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children τόνισε τον Οκτώβριο ότι περισσότερα από 60 παιδιά βρετανών υπηκόων έχουν εγκλωβιστεί στη βορειοανατολική Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr