Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σταύρωση του «Δράκου» και ο Ρικ…

Η σταύρωση του «Δράκου» και ο Ρικ…

Το 2008 η πιάτσα του ελληνικού μπάσκετ «σταύρωσε» τον Παναγιώτη Γιαννάκη που για έξι μήνες είχε το ένα πόδι του στη γαλανόλευκη βάρκα και το άλλο στην κόκκινη…

Ο Παναθηναϊκός (καλά) κάνει τη δουλειά του, όσο για την ΕΟΚ δεν ξέρω, δεν απαντώ…

Το 2008 η πιάτσα του ελληνικού μπάσκετ «σταύρωσε» τον Παναγιώτη Γιαννάκη που για έξι μήνες είχε το ένα πόδι του στη γαλανόλευκη βάρκα και το άλλο στην κόκκινη…

Σωστό η λάθος, το έκρινε η Ιστορία… Εντεκα χρόνια αργότερα, δίκην déjà vu, αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστή τον Ρικ Πιτίνο, που δεν αποκλείεται κι ελόγου του να σταυρωθεί επειδή πλέει με τη γαλανόλευκη και με την πράσινη βάρκα…

Ναι, ασφαλώς οι εποχές είναι διαφορετικές: τότε ο Γιαννάκης έπεσε στην περίπτωση της κορύφωσης της έχθρας των Αιωνίων και έπρεπε κάθε στιγμή να αποδεικνύει πως δεν είναι ελέφαντας! Τώρα η βεντέτα βρίσκεται, εάν όχι σε καταστολή, τουλάχιστον σε ύφεση λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού από τα εντός των τειχών δρώμενα, ωστόσο το πρόβλημα υφίσταται…

Υφίσταται, εάν κι εφόσον η ΕΟΚ επιμένει στην από ετών διακηρυγμένη απόφασή της ότι ο προπονητής της Εθνικής δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Βεβαίως όταν ο Πιτίνο θα αναλάβει επισήμως την τεχνική ηγεσία της Εθνικής (για να την κοουτσάρει στο προολυμπιακό τουρνουά) θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις του στον Παναθηναϊκό και κανείς δεν ξέρει εάν κι εφόσον επιστρέψει για την επόμενη σεζόν.

Στην πραγματικότητα και σε ό,τι αφορά το τυπικό μέρος της υπόθεσης, αυτή τη στιγμή (και ενόψει της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2021) ως προπονητής της Εθνικής δηλώνεται ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, όσο για τον Hall of Famer είναι εν αναμονή τέτοιος!

Στα ενδότερα της ΕΟΚ υποστηρίζουν ότι αιφνιδιάστηκαν από την επιστροφή του Πιτίνο στον πάγκο της Εθνικής, ίσως επειδή είχαν ερμηνεύσει τη δήλωση της 11ης Νοεμβρίου ως απόλυτη και αποκλειστική δέσμευση.

Σε κάθε περίπτωση ο συνήθως λαλίστατος Γιώργος Βασιλακόπουλος οφείλει να ομιλήσει προτού ανοίξει το στόμα του ο Ολυμπιακός!

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024