Ναυάγησε το σόου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που είδε το αίτημά του περί αντισυνταγματικότητας... στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης να απορρίπτεται από όλα τα κόμματα

Η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τις εκλογές αποτελεί την εμβληματικότερη αλλαγή που προωθείται στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το σχετικό άρθρο συγκέντρωσε άλλωστε στην προηγούμενη Βουλή την αυξημένη πλειοψηφία των 224 ψήφων, αποτυπώνοντας την καθολική απαίτηση για μη εργαλειοποίηση από την εκάστοτε πλειοψηφία της κορυφαίας διαδικασίας ανάδειξης του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Ο τρόπος όμως εκλογής διχάζει τα κόμματα, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας… στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, ενέργεια που εκ μέρους του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη θεωρήθηκε πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε από το 1864 και τη θέσπιση του Συντάγματος που κατέλυσε τη συνταγματική μοναρχία στη χώρα μας. Η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τη στήριξε.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr