Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Θεοχάρη με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Συνάντηση Θεοχάρη με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η ενίσχυση των μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου και λογοδοσίας του υπουργείου Τουρισμού ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) Άγγελου Μπίνη κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Η ενίσχυση των μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου και λογοδοσίας του υπουργείου Τουρισμού ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) Άγγελου Μπίνη κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΔ, τόνισε κατά τη συνάντηση ότι η ενίσχυση των μηχανισμών λογοδοσίας και ακεραιότητας αποτελούν βασική επιχειρησιακή του προτεραιότητα και πως προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ), αλλά και την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ενίσχυσης των μηχανισμών λογοδοσίας και διαφάνειας σε όλες τις δομές και προγράμματα του υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα οι βασικοί άξονες δράσης διαμορφώθηκαν ως εξής:

α) Σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με στόχο την ορθή αποτύπωση των απαιτήσεων του νόμου για το Επιτελικό Κράτος για τη σύσταση Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) στο νέο Οργανισμό του υπουργείου Τουρισμού.

β) Η υπογραφή ενός Μνημονίου συνεργασίας για την αποτύπωση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την ενίσχυση των μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας στις δομές του υπουργείου Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης δράσεων για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) του υπουργείου.

Ο διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης σημείωσε, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι ο τομέας του τουρισμού αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου η ΕΑΔ δεσμεύεται να υποστηρίξει ενεργά κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού που αποσκοπεί στη βελτίωση των εσωτερικών του δομών, συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου να επιτύχει τους επιχειρησιακούς του στόχους με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των δημοσιονομικών πόρων και με απόλυτο σεβασμό στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Sports in

Οι επόμενες προκρίσεις της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο αριθμός των 67 αθλητών για το Παρίσι θα αυξηθεί καθώς οι διαδικασίες πρόκρισης συνεχίζονται σε κάποια αθλήματα και αναμένεται η τελική αποστολή να ξεπεράσει τα 80 άτομα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024