Με ψήφους 240-230 η γενική συνέλευση των φοιτητών του Ιδρύματος ψήφισε να μην γίνει κατάληψη στο κτίριο

Η «σιωπηλή πλειοψηφία» εμφανίστηκε τελικά σήμερα το απόγευμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεκάδες φοιτητές που συμμετείχαν σε πολύωρη συνέλευση με θέμα την πιθανότητα συνέχισης των καταλήψεων ψήφισαν «όχι».

Ετσι, με ψήφους 240-230 η γενική συνέλευση των φοιτητών του Ιδρύματος ψήφισε να μην γίνει κατάληψη στο κτίριο.

Το θέμα είχε τεθεί με αφορμή το κάλεσμα ακροαριστερών φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούσαν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η απόφαση που ελήφθη με δεδομένη την ένταση που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες στο ΟΠΑ μοιάζει με ένα γενικότερο μήνυμα από την πλευρά της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας.

Εισβολή αντιεξουσιαστών

Λίγο νωρίτερα, στη συνέλευση των φοιτητών όπου υπήρξε από νωρίς μεγάλη συμμετοχή, ομάδες αντιεξουσιατών θέλησαν και πάλι να επιβάλλουν το νόμο της βίας και εισέβαλαν στην συνέλευση ενώ προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια τα οποία όμως εκτονώθηκαν γρήγορα και η διαδικασία συνεχίστηκε.

Σήμερα από το Ίδρυμα ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές αρχές για την προσπάθεια εκπροσώπων του αναρχικού χώρου να ανακαταλάβουν την αίθουσα που λειτουργούσε ως στέκι στο υπόγειο του κτηρίου, σπάζοντας του λουκέτο που είχε τοποθετηθεί και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr