Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Γερμανία : Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας εκλέγουν από σήμερα τους νέους επικεφαλής τους, που πρώτη φορά θα είναι ένα δίδυμο αποτελούμενο από έναν άνδρα και μία γυναίκα

Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας εκλέγουν από σήμερα τους νέους επικεφαλής τους, που πρώτη φορά θα είναι ένα δίδυμο αποτελούμενο από έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Τα 425.630 μέλη του SPD έχουν διορία έως τις 29 Νοεμβρίου να εκλέξουν διαδικτυακά ή με επιστολή μεταξύ των δύο διδύμων που έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 30 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα πριν από το συνέδριο του κόμματος στο Βερολίνο.

Το δίδυμο που είναι φαβορί, καθώς βρέθηκε πρώτο στον πρώτο γύρο με 22,8%, είναι αυτό που αποτελείται από τον αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς και τη βουλευτή Κλάρα Γκέιβιτς.

Το άλλο δίδυμο αποτελείται από δύο πεπειραμένους βουλευτές, που ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο ευρύ κοινό: τον Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, που ηγείται της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, και της Σάσκια Έσκιν, που συμμετέχει στη μάχη κατά της Aκροδεξιάς.

Θα πρόκειται για το πρώτο δίδυμο που εκλέγεται στην ηγεσία του SPD, του πιο παλαιού γερμανικού κόμματος, που ιδρύθηκε το 1890.

Ο Σολτς και η Γκέιβιτς τάσσονται υπέρ της παραμονής των Σοσιαλδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έως το τέλος της θητείας της τρέχουσας κυβέρνησης, το 2021.

Ωστόσο, ο Σολτς, που θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία αν εκλεγεί, τονίζει ότι αυτός ο μεγάλος συνασπισμός πρέπει να είναι «ο τελευταίος».

Το άλλο δίδυμο είναι πιο επικριτικό απέναντι στη συμμετοχή του SPD στον κυβερνητικό συνασπισμό, χωρίς ωστόσο να προωθεί ανοιχτά τον τερματισμό της συμμαχίας αυτής.

Τα μέλη του SPD θα κληθούν να διευθετήσουν το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου, στο Βερολίνο.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024