Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακρόπολη: Φωταγωγήθηκε μπλε για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ακρόπολη: Φωταγωγήθηκε μπλε για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στα χρώματα της Unicef «ντύθηκε» η Ακρόπολη

Στα μπλε, τα χρώματα της Unicef, φωταγωγήθηκε σήμερα η Ακρόπολη, για να τιμήσει τον Οργανισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναγνωρίζοντας το έργο της UNICEF – Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, υποστηρίζει τους σκοπούς του οργανισμού και συμμετέχει στον εορτασμό της 30ής επετείου από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

https://www.instagram.com/p/B5DamtOAmlW/?utm_source=ig_embed

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, ώστε η Ακρόπολη, στις 20 Νοεμβρίου 2019 να φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, το οποίο είναι το επίσημο χρώμα του οργανισμού.

Στην επέτειο, φωταγωγημένα με μπλε χρώμα, συμμετέχουν μνημεία και σημαντικά κτήρια σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία.

Κάθε χρόνο, στις 20 Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF διοργανώνει σε όλο τον κόσμο σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση, και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και τη συγκέντρωση εσόδων για τους σκοπούς της UNICEF.

ΟΗΕ: Περίπου 7 εκατομμύρια παιδιά στερούνται την ελευθερία τους

Περίπου 7 εκατομμύρια παιδιά στερούνται την ελευθερία τους καθώς κρατούνται σε φυλακές, είναι υπό αστυνομική κράτηση, διαμένουν σε κέντρα κράτησης μεταναστών, σε οίκους για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Οι συντάκτες της έκθεσης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό αντίκειται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν 200 χώρες και η οποία επιτρέπει την κράτηση ατόμων κάτω των 18 ετών μόνο ως έσχατο μέτρο και για μικρό χρονικό διάστημα.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα προκειμένου τα παιδιά να πάψουν να κρατούνται σε ιδρύματα και να τερματιστεί η κράτηση των ανήλικων μεταναστών, επεσήμανε ο Μάνφρεντ Νόβακ, ένας Αυστριακός που ήταν επικεφαλής της έρευνας.

«Είναι ευθύνη μας να δώσουμε στα παιδιά πίσω την παιδική τους ηλικία», τόνισε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024