Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κροατία : Αστυνομικοί πυροβόλησαν μετανάστες στα σύνορα - Ενας βαριά τραυματίας

Κροατία : Αστυνομικοί πυροβόλησαν μετανάστες στα σύνορα – Ενας βαριά τραυματίας

Κροάτες αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών, τραυματίζοντας βαριά έναν εξ αυτών, όταν επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της Σλοβενίας.

Ανδρες της κροατικής αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών που προσπαθούσε να περάσει στη γειτονική Σλοβενία αργά το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί βαριά, δήλωσαν αξιωματούχοι στη βόρεια πόλη Ριέκα, στις κροατικές ακτές της Αδριατικής.

«Προς Σλοβενία»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι μετανάστες πιστεύεται πως προσπαθούσαν να περάσουν στο έδαφος της Σλοβενίας. Δεν διευκρίνισε πόσα ήταν τα μέλη της ομάδας αυτής, ούτε ποιες είναι οι εθνικότητές τους.

Η Κροατία αποτελεί τμήμα του δρόμου που ακολουθούν πολλοί μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε πλούσια κράτη της δυτικής Ευρώπης. Πολλοί εισέρχονται στην κροατική επικράτεια παράτυπα.

«Αστυνομικοί απέτρεψαν τη διέλευση ομάδας που πιθανότατα ήθελε να φθάσει στη Σλοβενία», ανέφερε ο Μποζίνοβιτς. Πρόσθεσε ότι άνδρας τραυματίστηκε, πιθανόν όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων.

«Τραύματα από σφαίρες»

Γιατρός σε νοσοκομείο της Ριέκα δήλωσε ότι ο άνδρας εισήχθη και νοσηλεύεται με τραύματα από σφαίρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος αυτός υπεβλήθη «σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση καθώς είχε υποστεί τραύματα από σφαίρες στον θώρακα και το στομάχι».

«Βρίσκεται στην εντατική» και η κατάστασή του παρακολουθείται στενά, πάντως δεν πιστεύεται ότι πλέον «απειλείται η ζωή του, συμπλήρωσε.

Ο Μποζίνοβιτς διαβεβαίωσε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το συμβάν, που εκτυλίχθηκε στην ορεινή περιοχή Γκόρσκι Κόταρ, κοντά στη Ριέκα, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Σλοβενία.

Διαπιστευτήρια…

Η κυβέρνηση της Κροατίας, η οποία επιδιώκει να ενταχθεί στην περιοχή Σένγκεν, καλείται να πείσει τις Βρυξέλλες ότι είναι σε θέση να φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που χαρακτηρίζεται νευραλγικής σημασίας μετά την κρίση των προσφύγων το 2015.

Η κυβέρνηση της γειτονικής Βοσνίας – που ενεπλάκη στην κρίση από το 2018 και μετά – έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις κροατικές αρχές ότι επαναπροωθούν μετανάστες στο έδαφός της ακόμη κι όταν εντοπίζονται βαθιά στην κροατική επικράτεια.

Πολλοί μετανάστες έχουν καταγγείλει κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας στην Κροατία, κατηγορίες τις οποίες το Ζάγκρεμπ υποβαθμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024