Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Κωνσταντίνου: Σοκάρει περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια

Γιώργος Κωνσταντίνου: Σοκάρει περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τις κινηματογραφικές επιτυχίες

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τις κινηματογραφικές επιτυχίες σε μια συνέντευξη στο περιοδικό PEOPLE.

https://www.instagram.com/p/B2162oYIb1H/

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν θλιβερά»

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν θλιβερά. Θύμιζαν τους Άθλιους του Βίκτωρος Ουγκώ. Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου, μια αμόρφωτη γυναίκα, καθώς η μητέρα μου, Νίτσα Φιλοσόφου, ήταν ηθοποιός και έλειπε συχνά σε περιοδείες. Ήταν δύσκολα χρόνια. Ζήσαμε τον Εμφύλιο, τους νεκρούς. Υπήρχε μεγάλη πείνα. Τα παιδιά φέρονταν περίεργα, έκλεβαν περίπτερα, κυνηγούσαν ζώα και τα σκότωναν. Αγρίμια της Κατοχής, που είχαν στερηθεί τα πάντα.

Ήμουν τόσο πολύ εναντίον όλων αυτών που πήγαινα σπίτι μου. Εγώ και ο φίλος μου, ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, ξεφύγαμε από τις αλητοπαρέες. Στη γειτονιά υπήρχαν 40 οίκοι ανοχής και στον καθένα από 10 γυναίκες. Εκεί μέσα γαλουχηθήκα. Αυτή η εποχή μού άφησε σημάδια και δεν σου κρύβω πως καμιά φορά ανακαλύπτω στον εαυτό μου κατάλοιπα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εποχή που χαίρεσαι να θυμάσαι» αποκάλυψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

– Σας έχει ενοχλήσει που το όνομά σας έχει συνδεθεί με κάποιους ρόλους, όπως του «Αντωνάκη» στην ταινία Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα;

«Καθόλου, γιατί μέσα από όλες αυτές τις επιτυχίες ο κόσμος λέει «αυτός τελικά είναι καλός ηθοποιός». Υπάρχουν περιπτώσεις ηθοποιών που σημείωσαν μια επιτυχία και αυτό ήταν. Εξαφανίστηκαν. Δεν έχει σημασία η έκταση ενός ρόλου. Ξεχωρίζεις όταν παίζεις με όλη σου την αλήθεια. Αυτό βεβαίως περνάει και στους θεατές. Στο χειρότερο είδος να παίξεις, για λόγους επιβίωσης ή αποτυχίας σκέψης του σκηνοθέτη, θα το υπηρετήσεις με ειλικρίνεια και αυτό θα εκτιμηθεί. Είναι κάτι που λέω και στους νέους που συναντώ και συνεργάζομαι.», αποκάλυψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

– Υπήρξαν στιγμές στην πορεία των 60 χρόνων της καριέρας σας που νιώσατε εκτεθειμένος;

«Όχι! Από τη στιγμή που βγήκα στο σανίδι ο κόσμος με εκτίμησε. Πέτυχα δύο πράγματα σε αυτή τη ζωή. Να με εκτιμήσουν ως ηθοποιό και να πουν κατά κάποιον τρόπο ότι είμαι αναμφισβήτητος. Αυτό το κέρδισα και από τους συναδέλφους, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο, καθώς υπάρχει πολύς ανταγωνισμός.

Επίσης, πέτυχα να πουν πως φαίνομαι καλός άνθρωπος. Δεν τάραξα τα νερά, δεν βρέθηκα ποτέ σε σκάνδαλα. Έτσι ένιωθα. Γύριζα την πλάτη στις κακοτοπιές και πήγαινα σπίτι μου. Είτε είχα μεγάλες επιτυχίες είτε είχα πολλά λεφτά, δεν προκάλεσα ποτέ. Ξεχώρισα από τη μάζα. Αυτή η διαφορετικότητά μου είναι και η μόνη μου υποθήκη» είπε με ειλικρίνεια ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024